ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Πρεμιέρα για το «ORIGINS» της Zeus+Δione στο Ciné Πολεμικό Μουσείο


JTeam

1 Ιουλίου 2024

Πρεμιέρα για το «ORIGINS» της Zeus+Δione στο Ciné Πολεμικό Μουσείο
Σε ένα από τα ωραιότερα θερινά σινεμά του κέντρου της Αθήνας, στο Ciné Πολεμικό Μουσείο, έκανε πρεμιέρα το «ORIGINS», το ντοκιμαντέρ του René Habermacher για τη Zeus+Δione, ένα από τα τελευταία βράδια του Ιουνίου

Στις 8:15 μ.μ., οι πόρτες του σινεμά άνοιξαν και πολλοί φίλοι του brand, συνεργάτες και πρόσωπα από τον χώρο της μόδας, των τεχνών και της δημοσιογραφίας, συναντήθηκαν. Στις 9:00 μ.μ., η προβολή ξεκίνησε, σε ένα σκηνικό που συνδύαζε την κινηματογραφική νοσταλγία με την καλοκαιρινή αθηναϊκή νύχτα.

Η λέξη «κρίση» έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική ιστορία και συχνά υποδηλώνει δοκιμασίες. Ωστόσο, από μια κρίση μπορούν να αναδυθούν πολλά περισσότερα - μπορούν να δημιουργηθούν νόημα, σχέσεις και ομορφιά. Όπως συνέβη και το 2013, όταν στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, μια απλή ρομαντική ιδέα από τη Δήμητρα Κολοτούρα και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι πήρε σάρκα και οστά, δημιουργώντας τη Zeus+Δione. Η πρώτη στρατηγική συνεργασία για το brand έγινε στη μικρή πόλη του Σουφλίου, στη Θράκη με τη μεταξοβιοτεχνία του Κώστα Μουχταρίδη. Έκτοτε, ακολούθησε ένα συναρπαστικό ταξίδι ανά την Ελλάδα, με πολλούς σημαντικούς σταθμούς, από την Καστοριά και τις Κυκλάδες μέχρι το Άργος, όπου βρίσκεται το εργαστήρι του σχεδιαστή και κεντητή Αριστείδη Τζονευράκη, και την Κρήτη, ανακαλύπτοντας κρυφά εργαστήρια και ταλαντούχους τεχνίτες σε κάθε γωνιά της χώρας. Έτσι, δημιουργήθηκε μια δεμένη και δυνατή ομάδα, η ομάδα της Zeus+Δione. Φτάνοντας στον Ιούνιο του 2023, όταν το brand γιόρτασε την επέτειο των 10 χρόνων του με ένα εμβληματικό catwalk show στον Πειραιά, εξυμνώντας την δεξιοτεχνία των Ελλήνων τεχνιτών, αναπόσπαστο κομμάτι του brand, ενώ παρουσίασε και την πρώτη του ανδρική συλλογή υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Marios Schwab.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Όλα αυτά και πολλά ακόμα αποτυπώνονται στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «ORIGINS» που προβλήθηκε το βράδυ της 26ης Ιουνίου. O τίτλος αποκαλύπτει την ουσία του brand και διαπραγματεύεται μια εις βάθος ματιά στις ρίζες και την ιστορία μας. Το φιλμ, μια παραγωγή της Avion Films με content direction από τους The Stimuleye - Antoine Asseraf, εξερευνά τους μύθους, τις προκλήσεις, τους ανθρώπους και τα μέρη που συνθέτουν την ταυτότητα του brand, με την ευαισθησία και το καλλιτεχνικό βλέμμα του φωτογράφου, καλλιτέχνη και σκηνοθέτη René Habermacher. Η παρουσίαση του «ORIGINS» δεν ήταν απλώς ένας τρόπος να τιμηθεί το παρελθόν, αλλά και μια υπενθύμιση του πώς οι δυσκολίες μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δύναμης, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και νέες ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.