ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Milan Fashion Week: Τα shows που ξεχωρίσαμε τις τελευταίες μέρες της Εβδομάδας Μόδας


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

23 Σεπτεμβρίου 2024

Milan Fashion Week: Τα shows που ξεχωρίσαμε τις τελευταίες μέρες της Εβδομάδας Μόδας
SPLASH via Ideal Image
Το Milan Fashion Week μας άφησε για ακόμα μια φορά άφωνους

Το Milan Fashion Week σήμερα τελειώνει στη γειτονική μας χώρα και εμείς μέχρι στιγμής είδαμε αρκετά ενδιαφέροντα shows και συλλογές για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2025. Το Μιλάνο πάντα μας δημιουργεί μια αίσθηση νοσταλγίας και βάζει σε προτεραιότητα την κομψότητα σε σχέση με τις άλλες Εβδομάδες Μόδας. Είναι σικάτο, με έμφυτη χάρη και δημιουργεί τάσεις που θα κρατήσουν στον χρόνο. Μια ματιά στην ιστορία με σύχρονους υπότιτλους.

Τα 4 shows που μας εντυπωσίασαν μέχρι στιγμής στο Milan Fashion Week:

Bottega Veneta

Jenny.Gr

Bottega Veneta

SPLASH via Ideal Image

Ο Μάθιου Μπλάζι, ο creative director του αγαπημένου brand Bottega Veneta, έφερε την παιδική μας ηλικία στην πασαρέλα. Με έναν πολύ δικό του τρόπο κατάφερε να συνδυάσει τη υψηλή αισθητική με την παιδική ανεμελιά και το coolness vibe, που είναι γνωστή η Bottega Veneta. Τα oversized κομμάτια, τα ασύμμετρα παντελόνια και τα τσαλακωμένα φορέματα έμοιαζαν λες και ήταν ρούχα για κούκλες. Φυσικά μέσα σε όλο αυτό δεν έλειπε και η κομψότητα, η καλή ραφή και η εμπορικότητα των κομματιών. Όσο για τις τσάντες, τα λόγια είναι περιττά ως συνήθως.

Dolce & Gabbana

Jenny.Gr

Dolce Gabbana

SPLASH via Ideal Image

Η ιδέα πίσω από το ανοιξιάτικο show της Dolce & Gabbana ήταν οι διάσημες ξανθιές του κινηματογράφου. Μια βόλτα στα παλιά με ραντεβού την Μάρλεν Ντίτριχ, τη Μόνικα Βίτι και τη Μέριλιν Μονρόε, με μια ματιά και στην παντοτινή αγαπημένη του σχεδιαστικού διδύμου, Μαντόνα. Οπότε όπως ήταν φυσικό η πασαρέλα γέμισε από πλατινέ περούκες, κωνικά σουτιέν, pin-up φορέματα, κρόσσια και διαφάνειες. Σίγουρα πολλές σημερινές celebrities θα κάνουν ουρά για να φορέσουν κάποια από τα κομμάτια της συλλογής στο κόκκινο χαλί, απευθείας από το Milan Fashion Week.

Versace

Jenny.Gr

Versace 

SPLASH via Ideal Image

Το «παιδί» της Ντονατέλα Βερσάτσε, η Versus, ήταν η έμπνευση της σχεδιάστριας για την σεζόν ss 2025. Πιο συγκεκριμένα η συλλογή της άνοιξης 1997 και η ελευθερία έκφρασης των 90’s. Λουλουδάτα μοτίβα, μετάξι, σουέτ και αρκετές αλυσίδες περπάτησαν στην πασαρέλα δημιουργώντας όρεξη για ανοιξιάτικες βόλτες και θετική σκέψη. Βέβαια η δημιουργία συλλογής με βάση μια παλαιότερη δεν είναι ξένη στην Versace, μιας και από την εικοσαετή επέτειο του θανάτου του Τζιάνι Βερσάτσε το 2017, ο οίκος το κάνει συχνά.

Ferragamo

Jenny.Gr

Ferragamo 

SPLASH via Ideal Image

Όλη η ανοιξιάτικη συλλογή της Ferragamo για το 2025 γυρνούσε γύρω από το θέμα του χορού. Τα ρούχα του χορού και τα ρούχα που φορούν οι χορευτές στην προπόνηση ή στην καθημερινή τους ζωή. Η έμπνευση προήλθε από μια φωτογραφία από το μακρινό 1950, στην οποία ο ιδρυτής του οίκου Σαλβατόρε Φεραγκάμο δοκιμάζει παπούτσια στην Κάθριν Ντάναμ, την Αμερικάνα χορεύτρια και χορογράφο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.