ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Milan Fashion Week: Το πάρτι του Roberto Cavalli, τα 100 χρόνια της Fendi και η σκοτεινή πλευρά του Jil Sander


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

19 Σεπτεμβρίου 2024

Milan Fashion Week: Το πάρτι του Roberto Cavalli, τα 100 χρόνια της Fendi και η σκοτεινή πλευρά του Jil Sander
SPLASH via Ideal Image
Το Milan Fashion Week ξεκίνησε

Το Milan Fashion Week έχει ξεκινήσει στη γειτονική μας χώρα και εμείς μέχρι στιγμής είδαμε αρκετά ενδιαφέροντα shows και συλλογές για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2025. Το Μιλάνο πάντα μας δημιουργεί μια αίσθηση νοσταλγίας και βάζει σε προτεραιότητα την κομψότητα σε σχέση με τις άλλες Εβδομάδες Μόδας. Είναι σικάτο, με έμφυτη χάρη και δημιουργεί τάσεις που θα κρατήσουν στον χρόνο. Μια ματιά στην ιστορία με σύχρονους υπότιτλους.

Τα 3 show που μας εντυπωσίασαν μέχρι στιγμής στο Milan Fashion Week:

Fendi

Για την πρώτη συλλογή της χρονιάς όπου ο οίκος Fendi γιορτάζει τα 100 του χρόνια, ο creative director, Κιμ Τζόουνς, αποφάσισε να συνεργαστεί με τέσσερις γενιές γυναικών που διαμόρφωσαν την πορεία του οίκου ανά τα χρόνια. Όλες από την οικογένεια Fendi, με δική μας αγαπημένη την Σίλβια Φέντι, η οποία σχεδίασε τα αξεσουάρ και αυτές τις απίθανες, showstopping και πρακτικές τσάντες. Για αυτή τη σημαντική συλλογή στο Milan Fashion Week ο Κιμ Τζόουνς επέλεξε να φέρει την κληρονομιά της Fendi στο σήμερα, με έναν σύγχρονο και κομψό τρόπο αγκαλιάζοντας τα 20’s, αλλά και τα 90’s.

Roberto Cavalli

Ο ιδρυτής του ιταλικού οίκου μόδας Roberto Cavalli, ο Ρομπέρτο Καβάλι, ήταν η προσωποποίηση της χαράς και της διασκέδασης, άρα το πρώτο show του οίκου μετά τον θάνατό του δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο. Για να τιμήσει τον μεγάλο Ρομπέτο, ο Φάουστο Πουλίζι, ο creative director, κάλεσε τα αγαπημένα μοντέλα του ιδρυτή και τις έντυσε με κλασικά Roberto Cavalli κομμάτια μέσα σε χειροκροτήματα και δυνατή μουσική. Ένα κανονικό πάρτι! Η συλλογή ήταν ταξιδιάρικη, με κομμάτια που είχε αγαπήσει ο Καβάλι, αλλά και την δημιουργική πινελιά του Πουλίζι. Άνεση και πρακτικότητα, μέσα από θηλυκά και sexy ρούχα.

Jil Sander

Μια πιο σκοτεινή συλλογή, πιο γραμμική και πιο κοντά στην πραγματικότητα μας «σέρβιρε» ο οίκος Jil Sander για την επόμενη άνοιξη. Γραμμές που θύμιζαν τη δεκαετία του 1940 και του 1980, οριακά χωρίς ρομαντισμό και θηλυκά στοιχεία. Σκούρα χρωματική παλέτα, με δυνατές πινελιές από χρώμα πάνω σε μια κατά τα άλλα μονόχρωμη συλλογή. Για ακόμα μια φορά οι τσάντες έκλεψαν τις εντυπώσεις στο Milan Fashion Week.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.