ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Milan Fashion Week: Η διαφορετικότητα της Prada, η boho αισθητική της Etro και η επιστήμη της Max Mara


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

20 Σεπτεμβρίου 2024

Milan Fashion Week: Η διαφορετικότητα της Prada, η boho αισθητική της Etro και η επιστήμη της Max Mara
SPLASH via Ideal Image
Το Milan Fashion Week μας έχει μαγέψει

Το Milan Fashion Week έχει ξεκινήσει στη γειτονική μας χώρα και εμείς μέχρι στιγμής είδαμε αρκετά ενδιαφέροντα shows και συλλογές για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2025. Το Μιλάνο πάντα μας δημιουργεί μια αίσθηση νοσταλγίας και βάζει σε προτεραιότητα την κομψότητα σε σχέση με τις άλλες Εβδομάδες Μόδας. Είναι σικάτο, με έμφυτη χάρη και δημιουργεί τάσεις που θα κρατήσουν στον χρόνο. Μια ματιά στην ιστορία με σύχρονους υπότιτλους.

Τα 3 shows που μας εντυπωσίασαν μέχρι στιγμής στο Milan Fashion Week:

Prada

Jenny.Gr

Prada 

SPLASH via Ideal Image

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε παρόμοιο show από την Mama Miuccia και τον οίκο Prada. Το awkward style στα καλύτερά του με έμφαση στην προσωπικότητα και την θέληση για mix and max. Φούστες με μεγάλες τρύπες, παράξενα καπέλα, πινελιές από BDSM κουλτούρα, harnesses σαν ζώνες και κρόσσια. Φυσικά και το sportswear έπαιξε μεγάλο ρόλο, μιξαρισμένο με preppy στοιχεία. Χρώμα, καλή διάθεση και πολλά διαφορετικά παπούτσια. Ναι, αν τα θυμάσαι από κάπου είναι διότι όλα - οκ, σχεδόν- ήταν revivals παλιών δημοφιλών σχεδίων.

Etro

Jenny.Gr

Etro  

SPLASH via Ideal Image

Η αγαύη είναι από τα φυτά που γυρνάνε τον creative director της Etro πίσω στα παιδικά του χρόνια, στη Σικελία. Είναι ένα φυτό που συμβολίζει την αναγέννηση και όταν «πεθαίνουν», αφήνουν χώρο για κάτι νέο. Σύμφωνα με τον Μάρκο Ντε Βιντζέντζο αυτός ακριβώς είναι και ο αέναος κύκλος της μόδας. Στη συλλογή του για τη σεζόν ss2025 στο Milan Fashion Week είδαμε ένα εξαιρετικό boho με sexy διάθεση. Χρώματα, μοτίβα, λουλούδια, ψυχεδελικά prints, φορέματα σαν δεύτερο δέρμα, δαντέλα, διαφάνειες και διάθεση για φλερτ και παρτυ.

Max Mara

Jenny.Gr

Max Mara

SPLASH via Ideal Image

Η Max Mara συνηθίζει να προβάλλει πρωτοπόρες γυναίκες της ιστορίας. Στην Αλεξάνδρεια του 4ου αιώνα συναντάμε την μαθηματικό, φιλόσοφο, αστρονόμο και πολύ αγαπητή δασκάλα Υπατία. Μεγάλο μέρος του έργου της Υπατίας αναπτύχθηκε από τον Πυθαγόρα. Αυτές οι εξισώσεις, εκφρασμένες ως διαγραμματικά τρίγωνα, είναι όπως τα απλά βέλη που χρησιμοποιεί η μοδίστρα για να μετατρέψει ένα επίπεδο φύλλο σε μία τρισδιάστατη δομή- μαγικά, μυστικιστικά μικρά βέλη. Τόσο συχνά μεταμφιεσμένα ή καμουφλαρισμένα, εδώ αποκαλύπτονται περήφανα. Σε box-fresh βαμβακερά, με εξωτερικές ραφές, προσδίδουν στη συλλογή μια στροφή στην τριγωνομετρία. Τα ασύμμετρα σχήματα που θυμίζουν origami, αποτελούν μια νέα εκδοχή των ντραπέ φορεμάτων της εποχής της Υπατίας. Τα χρώματα δανείζονται τις αποχρώσεις των φιαλιδίων ενός εργαστηρίου: κρυσταλλικό λευκό, χάλκινο του οξειδίου τόσο μαύρο όσο μπορεί να είναι το καφέ, βαθύ, ντελφίνιουμ μπλε και νιτρικό αργυρό - η Max Mara «φωνάζει» χαλαρή, μαγική χημεία.

Δες στην παρακάτω gallery μερικά από τα αγαπημένα μας looks!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.