ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η "πιο ακριβή τσάντα του κόσμου" ανήκει στον τον οίκο Rabanne


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

26 Σεπτεμβρίου 2024

Η "πιο ακριβή τσάντα του κόσμου" ανήκει στον τον οίκο Rabanne
SPLASH via Ideal Image
Στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ο οίκος μόδας Rabanne παρουσίασε την «πιο ακριβή τσάντα του κόσμο»

Μπορεί οι Ολυμπιακοί αγώνες να τελείωσαν, αλλά το χρυσό μετάλλιο στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού πηγαίνει ξεκάθαρα στον οίκο μόδας Rabanne -ναι, ο παλιός Paco Rabanne- για την «πιο ακριβή τσάντα του κόσμου». Μπράβο στον creative director Τζουλιέν Ντοσενά για την ευρηματικότητα και το «τυράκι» της συλλογής.

Η «1969 Nano bag» της Rabanne

Η πιο ακριβή τσάντα του κόσμου ονομάζεται «1969 Nano bag» και είναι κατασκευασμένη από χρυσό 18 καρατίων, με πάνω από 100 ώρες εργασίας και κοστίζει 250.000 ευρώ. Η κατασκευή έγινε σε συνεργασία την Arthus Bertrand, μια εταιρεία σχεδιασμού κοσμημάτων και όχι μόνο, η οποία ιδρύθηκε το 1803 από έναν στρατιωτικό και έχει σχεδιάσει για αυτή ακόμα και ο γλύπτης του Αγάλματος της Ελευθερίας.

Η χρυσή «1969 Nano bag» αποτίει φόρο τιμής στο θρυλικό φόρεμα της διάσημης τραγουδίστριας Φρανσουάζ Χάρντι, η οποία το 1968 φόρεσε «το πιο ακριβό φόρεμα του κόσμου» για μια έκθεση κοσμημάτων στο Παρίσι. Το φόρεμα ήταν κατασκευασμένο από 1.000 χρυσά πλακίδια και διαμάντια συνολικά 300 καρατίων.

Η πιο ακριβή τσάντα του κόσμου παρουσιάστηκε ως μέρος της συλλογής του Rabanne για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2025.

Jenny.Gr
SPLASH via Ideal Image

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.