ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Paris Fashion Week: Η γυναίκα του Saint Laurent, το styling του Rabanne και η αυτοπεποίθηση της Chloé


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

27 Σεπτεμβρίου 2024

Paris Fashion Week: Η γυναίκα του Saint Laurent, το styling του Rabanne και η αυτοπεποίθηση της Chloé
SPLASH via Ideal Image
Το Paris Fashion Week μας έδωσε σημαντικές εικόνες

Το Paris Fashion Week έχει ξεκινήσει και τα shows μικρών και μεγάλων ονομάτων διαδέχονται το ένα το άλλο με μεγάλη ταχύτητα. Η κομψότητα, η υψηλή αισθητική και η βαθιά γνώση της κουλτούρας της μόδας είναι παντού σε αυτή την Εβδομάδα Μόδας.

Οι τάσεις που θα βγουν μέσα από Paris Fashion Week θα διαμορφώσουν την όλη μας αγοραστική συμπεριφορά πιο γρήγορα και από τα micro-trends του TikTok. Μέχρι στιγμής λοιπόν είδαμε τρία shows, τα οποία έκλεψαν τα βλέμματα και μας έκαναν όλους να μιλάμε για αυτά. Ας τα δούμε!

Τα 3 shows από το Paris Fashion Week που μας εντυπωσίασαν:

Chloé

Jenny.Gr

Chloé

SPLASH via Ideal Image

Μετά το πρώτο show της Σεμίνα Καμάλι και την τεράστια επιτυχία του, είναι λογικό το δεύτερο να έρχεται με μια μεγαλύτερη αγωνία, εφόσον πλέον υπάρχουν κάποια standards που πρέπει η creative director της Chloé να φτάσει. Βέβαια η Καμάλι απέδειξε για ακόμα μια φορά το ότι εκτός από ταλέντο, έχει και αυτοπεποίθηση και γνωρίζει σε βάθος την κληρονομιά του οίκου. Είδαμε αναφορές σε σχέδια του Λάγκερφελντ, της Φίλο, αλλά και της ΜακΚάρτνεϊ. Τα κομμάτια της ss2025 συλλογής ήταν αέρινα, boho, λουλουδάτα, νεανικά, άνετα και με μια δόση πολυτέλειας. Μπράβο για ακόμα μια φορά!

Rabanne

Jenny.Gr

Rabanne 

SPLASH via Ideal Image

Όπως και την περασμένη σεζόν, έτσι και αυτή ο creative director του οίκου Rabanne, ο Ζουλιέν Ντοσενά, δημιούργησε μια συλλογή για τη σεζόν ss2025 βασισμένη στα καθημερινά κομμάτια. Φυσικά και το styling έπαιξε σημαντικό ρόλο στο show, δημιουργώντας ενδιαφέροντα looks και παιχνιδιάρικους συνδυασμούς με πουκάμισα, στρας και πόδια, πόδια,πόδια. Μη ξεχνάμε και την τριάδα από τις τσάντες «1969 Nano», με τη μια από αυτές να πωλείται στα 250.000 ευρώ, κάνοντάς την αυτόματα την πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο.

Saint Laurent

Jenny.Gr

Saint Laurent

SPLASH via Ideal Image

Ο Άντονι Βακαρέλο δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο για ακόμα μια φορά μέσα στα οκτώ χρόνια της πορείας του στον οίκο Saint Laurent. Η έμπνευση της ss2025 συλλογής ήταν μια συνέντευξη του ίδιου του ιδρυτή του οίκου, στην οποία είχε αναφέρει πως «η χαρακτηριστική γυναίκα γυναίκα Saint Laurent είναι ο ίδιος». Με αυτό στο μυαλό ο creative director αποφάσισε να φορέσει σε όλα τα μοντέλα χοντρά γυαλιά ηλίου, να δέσει χοντρές γραβάτες και να δώσει έμφαση στα γραμμικά κοστούμια. Επίσης τα μεταλλικά crop jackets από τη δεκαετία του ‘70 ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο με έναν σύγχρονο και κομψό τρόπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.