ΣΤΙΛ HAUTES GRECIANS

Hautes Grecians 2023: Η μυστικιστική PanArmonia, σ' ένα ταξίδι «Από το Σκοτάδι στο Φως»


Στεφανία Παπαδημητρίου

13 Ιουνίου 2023

Hautes Grecians 2023: Η μυστικιστική PanArmonia, σ' ένα ταξίδι «Από το Σκοτάδι στο Φως»
Η ενέργεια και ο ιδιαίτερος παλμός της, μπλέχτηκε ιδανικά με την Pre Fall 2023 συλλογή

Στο φετινό Hautes Grecians, το ιδιαίτερο τοπίο, η ιστορία και η κατανυκτική ατμόσφαιρα της Ελευσίνας, αγκάλιασαν το μεγαλείο της ελληνικής Υψηλής Ραπτικής. Και περίπου 1000 καλεσμένοι έκαναν ένα ξεχωριστό ταξίδι αναγέννησης.

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Το εντυπωσιακό show ξεκίνησε στις 19:30, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, εκεί όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Αισχύλεια, προκαλώντας δέος. Και το πρώτο catwalk, το οποίο περιλάμβανε το έργο του καταξιωμένου σχεδιαστή Dimitris Petrou, το πέρασμα «Από το Σκοτάδι στο Φως» έγινε με τη μουσική συνοδεία της PanArmonia. Η μυστικιστική ενέργεια και ο ιδιαίτερος παλμός της, μπλέχτηκε ιδανικά με την Pre Fall 2023 συλλογή και το αποτέλεσμα έμοιαζε βγαλμένο από όνειρο.

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Η PanArmonia, με την επιβλητική της παρουσία και την ξεχωριστή της αισθητική, συνάντησε τον Dimitris Petrou και, μαζί, ανέδειξαν την κλασική ελληνική ομορφιά που είναι πάντοτε παρούσα. Όπως δήλωναν χαρακτηριστικά τα μέλη της μουσικής ομάδας λίγες ημέρες πριν το HG23, ο συνδυασμός της τοποθεσίας, «των αρχαίων χώρων της, των κυμβάλων και της χαράς μας να συμβάλουμε στην υπέροχη πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού σκοπού των διοργανωτών, μας προϊδεάζουν για ένα εντυπωσιακό opening act». Κι η λέξη «εντυπωσιακό», δεν αρκεί.

Jenny.Gr
photo credits: Λάμπρος Στοιχειός

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το ιδιαίτερο πεδίο που δημιουργείται από την ήχηση των gong ενώ, για πρώτη φορά, η PanArmonia ερμήνευσε για πρώτη φορά τον σύγχρονο ύμνο "Fly Higher" σε αγγλικά, λατινικά και αρχαία ελληνικά. Έναν ύμνο που ήρθε να θυμίσει στην Ψυχή πως ήταν, είναι και θα είναι, ελεύθερη.

Jenny.Gr
photo credits: Τζίνα Σκανδάμη

Αυτήν ακριβώς την αίσθηση ελευθερίας αισθάνθηκαν όλοι, κι άφησαν τη συλλογή του Δημήτρη Πέτρου να τους συνεπάρει – να τους πάρει μαζί της από το Σκοτάδι, και να τους μεταφέρει ψηλά, στο Φως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.