COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τυροπιτάκια με μουστάρδα


3 Ιουλίου 2013

Συνταγή για σπιτικά τυροπιτάκια με μουστάρδα και τσένταρ.

Υλικά:

  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 142 ml γάλα (άπαχο)

Διαδικασία:

Ζυμώνετε το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ώσπου να σχηματιστούν τρίμματα. Προσθέτετε 75 γρ. τσένταρ, τη μουστάρδα και το γάλα. (Κρατάτε 1 κουταλιά γάλα για αργότερα.) Ανακατεύετε ώσπου να σχηματιστεί μια ελαφριά ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη (όχι πολύ λεπτή) και με έναν κόφτη κόβετε 8 στρογγυλά κομμάτια. Τα τοποθετείτε αραιά σε ένα ρηχό ταψί. Με ένα πινέλο τα περνάτε με λίγο γάλα και τα γαρνίρετε με το υπόλοιπο τυρί. Τα ψήνετε στους 220°C για 10', ή ώσπου να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Καλή όρεξη!

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.