COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τάρτα λεμονιού


21 Ιουλίου 2013

Υπέροχη τάρτα λεμονιού με λίγα υλικά.

Υλικά:

  • 175 γρ. αλεύρι
  • 265 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα και χυμός από 5 λεμόνια
  • 10 αυγά
  • 275 γρ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία:

Χτυπάτε μαζί στο μίξερ το αλεύρι, 90 γρ. βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη. Εφαρμόζετε τη ζύμη στη βάση μιας ταρτιέρας και την ψήνετε για 40' στους 170 °C. Στο μεταξύ, λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το χτυπάτε μαζί με το ξύσμα και τον χυμό των λεμονιών, τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα την περιχύνετε πάνω στην ψημένη βάση όσο είναι ακόμα ζεστή. Ψήνετε το γλυκό στους 130°C για λίγη ώρα να δέσει. Αφήνετε την τάρτα στο ψυγείο για 24 ώρες. Πριν τη σερβίρετε, τη γαρνίρετε με μπόλικη ζάχαρη.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.