COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μοσχαράκι μυρωδάτο


14 Αυγούστου 2013

Συνταγή για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.

Μαγειρέψτε ένα παραδοσιακό φαγητό, στρώστε το τραπέζι σας και υποδεχτείτε την οικογένεια και τους φίλους σας για να γιορτάσετε μαζί τον Δεκαπενταύγουστο!

Υλικά:

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι γάλακτος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδου
  • 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 2 ξυλάκια κανέλλας
  • 8 γαριφαλάκια
  • 5 φλούδες πορτοκάλι
  • 5 μπαλάκια μοσχοκάρυδο και μπαχάρι
  • 1 ποτήρι χυμό φρέσκιας τομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Ανοίγετε τρύπες στο κρέας, τις οποίες γεμίζετε με μια σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αλατοπιπερώνετε. Ροδίζετε λίγο το κρέας  κι όταν πάρει χρώμα ρίχνετε τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, τα γαρίφαλα, την κανέλλα, το μπαχάρι και τις φλούδες πορτοκαλιού. Το αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες. Όταν είναι σχεδόν ψημένο ρίχνετε τον χυμό της τομάτας, το αφήνετε να πήξει και το σβήνετε με κρασί. Το σερβίρετε με μακαρόνια ή πουρέ.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.