Με καραμελωμένο κρεμμύδι.
Υλικά για 4 άτομα: 500 γρ. κολοκύθα ½ μπουκάλι ξηρό λευκό κρασί 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι Λίγο αλάτι Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο 5 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κρεμμύδι
Για το καραμελωμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο κρεμμύδι 3 κ.σ.μαύρη ζάχαρη 50 γρ. βούτυρο
Διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνετε το θυμάρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την κολοκύθα, την οποία θα έχετε καθαρίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά και σβήνετε με κρασί. Αφού χαμηλώσετε την ένταση στο μισό, προσθέτετε λίγο πιπέρι, σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για 30 λεπτά περίπου. Με μια ξύλινη κουτάλα λιώνετε τα κομμάτια της κολοκύθας και ανακατεύετε καλά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Διατηρείτε τη σούπα ζεστή μέχρι να τη σερβίρετε. Για να φτιάξετε το καραμελωμένο κρεμμύδι, ρίχνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και τη ζάχαρη και αφού τα αφήσετε για λίγο στη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Ανακατεύετε για 7 λεπτά περίπου, ώστε να τσιγαριστεί καλά. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και την περιχύνετε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Tip: Όταν θέλετε να καραμελώσετε κάποιο υλικό, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη, που "δένει" καλύτερα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.