Προετοιμασία 35 λεπτά, Μερίδες 6
Υλικά
- Μια σεληνόριζα μέτρια – περίπου 700 γρ.
- 2 γλυκά κρεμμύδια
- 1 μέτρια πατάτα
- 1 λίτρο νερό
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 2 λοβούς βανίλια
- 250 γρ βούτυρο
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 ξυνόμηλο
Προετοιμασία:
1. Καθαρίζετε τα λαχανικά σας και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. 2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε τα λαχανικά σας. Όταν ροδίσουν ρίχνετε το νερό, την κρέμα γάλακτος και τους λοβούς της βανίλιας τους οποίους έχετε κόψει στην μέση. Σιγοβράζετε 25 λεπτά. Όταν τα λαχανικά σας μαγειρευτούν, αφαιρείτε τους λοβούς της βανίλιας και περνάτε την σούπα σας από το μίξερ. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το βούτυρο το οποίο έχετε κόψει σε μικρότερα κομματάκια (αν η σούπα σας είναι πολύ πηχτή ρίχνετε λίγο νερό μέχρι να έρθει στην υφή της αρεσκείας σας ). 3. Σερβίρετε την σούπα και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο ξυνόμηλο. Μπορείτε επίσης να συνοδέψετε την σούπα με sour cream.
Καλή όρεξη!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.