COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

2+1 σάλτσες για να συνοδεύσετε τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης


20 Φεβρουαρίου 2014

1. Πέστο από λιαστές ντομάτες Υλικά: 1 βάζο λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη Αλάτι Μαύρο πιπέρι

Διαδικασία: Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τις λιαστές ντομάτες με το λάδι τους, το βασιλικό και το σκόρδο, μέχρι να πολτοποιηθούν οι ντομάτες. Μεταφέρετε το πέστο σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα το τυρί , αλάτι πιπέρι κατά προτίμηση.

2. Πέστο Σισιλιάνο Υλικά: 5-6 ντοματάκια 1 ματσάκι μαϊντανός 4 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ. κουκουνάρι 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα 6 κ.σ. λάδι

Διαδιακασία: Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τα ντοματάκια, το μαϊντανο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το λάδι και την παρμεζάνα μέχρι να γίνουν ένα πηχτό μείγμα. Το μεταφέρετε σε ένα μπολάκι.

3. Πέστο από βασιλικό Υλικα: 2 φλιτζάνια βασιλικός φρέσκος πολύ ψιλοκομμένος 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι ψημένο 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία: Στο μπλέντερ χτυπάτε πολύ καλά το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Ρίχνετε σιγά σιγά (πολύ σημαντικό) τόσο ελαιόλαδο, ώστε να δημιουργήσει ένα πηχτό μείγμα με μαλακή υφή. Μεταφέρετε το πέστο σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα το τυρί. Αλατοπιπερώνετε κατά προτίμηση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.