COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολες σπιτικές βάφλες


24 Αυγούστου 2014

Ετοιμάστε μόνες σας το γλυκό της Κυριακής!

Υλικά:2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κούπες γάλα χλιαρό 3 αυγά χωρισμένα ασπράδια-κρόκους 2-3 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. βούτυρο 3 βανίλιες

Διαδικασία:Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα αφήνετε στην άκρη. Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτετε το γάλα και το βούτυρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λεία ζύμη. Τέλος, ρίχνετε στο μπολ του μίξερ την μαρέγκα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί. Ψήνετε στην ειδική συσκευή για βάφλες, αφού την έχετε περάσει με λίγο βούτυρο, για 2-3 λεπτά. Σερβίρονται με συνοδευτικό της επιλογής σας, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς, φρούτα, πραλίνα φουντουκιού κ.α.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.