COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάξτε μια πίτσα διαίτης!


14 Μαρτίου 2015

22αυεα.jpg

Συστατικά:

  • 2 φλιτζάνια ωμή κινόα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας καρυκεύματα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1½ φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
  • 4 φλιτζάνια ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • Μαϊντανό ή βασιλικό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ºC. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και τη κινόα σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Ύστερα προσθέτετε το καρύκευμα και το αλάτι, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε το γάλα, το τυρί cottage και τη μοτσαρέλα. Αφού χτυπήσετε καλά το μίγμα, το προσθέτετε στο τηγάνι με το αλεύρι και ανακατεύετε, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Λαδώνετε ένα ταψί και βάζετε, τη κινόα, τα ντοματίνια, το μίγμα με τη μοτσαρέλα και το cottage και από πάνω τη παρμεζάνα. Ψήνετε για 20 λεπτά, γαρνίρετε με βασιλικό και στη συνέχεια σερβίρετε.