COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρεμώδες Ραγού μανιταριών με Cheddar crumble


7 Ιουνίου 2015

ragou.jpg

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά Μερίδες 4

Υλικά Για το ραγού 500 γρ φρέσκα μανιτάρια της αρέσκειας μας, ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη 70 γρ βούτυρο Αλάτι, πιπέρι 200 γραμμάρια μασκαρπόνε 1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το crumble 50 γρ. αλεύρι 40 γρ. τυρί Cheddar, τριμμένο 20 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 κ.γ. ζάχαρη ½ κ.γ. τσίλι Αλάτι

Εκτέλεση 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

2. Για το crumble, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Απλώνουμε το μείγμα ανομοιόμορφα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά.

3. Για το ραγού, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσό καφέ. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν τα μανιτάρια και στο τέλος αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε να κρυώσει.

4. Για το σερβίρισμα, ανακατεύουμε τα μανιτάρια με το μασκαρπόνε, χωρίζουμε σε 4 πυρίμαχα μπολ, ρίχνουμε το crumble από πάνω και τα τοποθετούμε στον φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Περισσότερες συνταγές στο www.amscakes.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.