COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Προφιτερόλ με λίγες θερμίδες


6 Ιουνίου 2015

41f04ba224ccf7e3780b94b8579f7acf-1.jpg

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα 0%
  • 150 gr. κακάο
  • 50 gr. κορν φλάουερ
  • 120 gr. φρουκτόζη
  • 125 gr. γάλα 0%
  • 125 gr. μαργαρίνη
  • 125 gr. νερό
  • 150 gr αλεύρι
  • 3 αυγά
Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 700 ml. γάλα
  • 6 κ. σ κοσκινισμένο κακάο
  • 5 κ.σ κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 100 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για την κρέμα:
Βράζετε τα 900 gr. γάλα με το κακάο. Ρίχνετε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και προσθέτετε την φρουκτόζη. Μόλις βράσει, τα κάνετε ένα και τα ξαναβάζετε στην φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει πάλι. Την σερβίρετε σε μπολάκια όπου έχετε βάλει πιο πριν ένα σουδάκι στον πάτο του μπολ.
 
Για τα σου:
Βράζετε το γάλα με το νερό και την μαργαρίνη και προσθέτετε το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας. Βάζετε την ζύμη στο μίξερ και σιγά σιγά προσθέτετε τα αυγά. Γεμίζετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνετε μικρά σουδάκια πάνω σε μια λαδόκολλα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο μπορείτε να προμηθευτείτε τα σουδάκια από ζαχαροπλαστείο.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.