COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Light παγωτό με γιαούρτι και raspberries!


17 Αυγούστου 2015

gelato_verticaleκαθετυα.jpg

Συστατικά:

  • 80 γραμμάρια φράουλες
  • 70 γραμμάρια σμέουρα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια γιαούρτι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

Διαδικασία:

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα φρούτα και τα ζεσταίνουμε  σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα φρούτων τη περνάμε μέσα από ένα κόσκινο, ώστε να αφαιρέσουμε όλα τα πρόσθετα κομμάτια. Προσθέτουμε στη σάλτσα το  1/3 του γιαουρτιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα προσθέτουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πήξει. Αφήνουμε το μίγμα στην κατάψυξη τουλάχιστον για 4 ώρες και το παγωτό είναι έτοιμο για απόλαυση. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε ξυλάκια ή κυπελλάκια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.