Συστατικά (για 10 γαλέτες):
- 120 γραμμάρια κινόα
- 1 αυγό
- Ένα κλαδάκι μαϊντανό
- 1 ώριμη ντομάτα
- 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Μαγειρέψτε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (αφού την ξεπλύνετε ελαφρά, μαγειρέψτε την σε μια κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά). Εν τω μεταξύ, κόβετε τις ελιές και το μαϊντανό και τα βάζετε σε ένα μπολ. Κόβετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε στο μπολ μαζί με την κινόα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις ελιές. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι για τη γεύση. Ύστερα χτυπάτε το αυγό και το προσθέτετε στο μίγμα μαζί με τη ντομάτα, αφού ανακατέψετε πάλι καλά, πλάθετε σε μορφή γαλέτας. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και μαγειρεύετε τις γαλέτες για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Σερβίρετε με μουστάρδα και κέτσαπ.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.