Υλικά:
225γρ. μαλακό βούτυρο
225γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
225γρ. αλεύρι για άλλες τις χρήσεις
3 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε μια αλουμινένια φόρμα για κέικ με μάκρος 20 εκ. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέστε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Προσθέστε το αλεύρι (καλύτερα να το έχετε προηγουμένως κοσκινίσει), το γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Χωρίστε το μείγμα σε δυο σκεύη και προσθέστε στο ένα από αυτά το κακάο. Ανακατεύετε καλά. Χρησιμοποιήστε δυο διαφορετικά κουτάλια ώστε να βάλετε τα δυο μείγματα στη φόρμα εναλλάξ. Όταν έχετε βάλει όλο το μείγμα στο σκεύος χτυπήστε το ελαφρά στο πάγκο της κουζίνας, ώστε να μην μείνουν τυχόν φυσαλίδες στο κάτω μέρος. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή ένα λεπτό μαχαίρι ανακατέψτε το μείγμα ώστε να πάρει τη μορφή του marble.
Βάλτε τη φόρμα στο προθερμασμένο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 45-55 λεπτά. Για να σιγουρευτείτε ότι το κέικ σας είναι έτοιμο βάλτε προσεκτικά ένα μαχαίρι στο κέντρο. Καθώς το αφαιρείτε θα πρέπει να μην έχει υπολείμματα ζύμης.
Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά πριν το αφαιρέσετε από τη φόρμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.