COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Οι πιο εύκολοι πατατοκεφτέδες με τυρί


14 Δεκεμβρίου 2015

Συστατικά: 

  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 200 γραμμάρια τυρί όπως έμενταλ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο

Προετοιμασία: 

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε και σε αλατισμένο νερό. Μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας. Ύστερα παίρνουμε ένα μπολ και λιώνουμε τις πατάτες μέχρι να δημιουργηθεί πουρές. Τρίβουμε το τυρί απευθείας μέσα στο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες και τους περνάμε από το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το δενδρολίβανο που θα δώσει μια υπέροχη γεύση. Μαγειρεύουμε τους πατατοκεφτέδες για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αν προτιμάτε ένα ελαφρύτερο μαγείρεμα, βάλτε τους πατατοκεφτέδες σε ένα ταψί με λίγο λάδι και ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 18-20 λεπτά, γυρίζοντας τα μισά του ψησίματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.