COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Νόστιμες πατάτες φούρνου με λεμόνι, σκόρδο και μουστάρδα


17 Δεκεμβρίου 2015

img_6406-Copy.jpg

Συστατικά

1/2  κιλό πατάτες baby

2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες ή ψιλοκομμένες

2 κ. σ. μουστάρδα (mild)

4 κ. σ. χυμός λεμόνι (περίπου 1 λεμόνι)

1 κ. σ. ρίγανη

125 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τις πατάτες στη μέση. Βάζετε τις πατάτες σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί ή πυρέξ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε καλά με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 30-40 λεπτά.

Tip: Αν θέλετε να δώσετε μια επιπλέον γεύση στις πατάτες, προσθέστε στα υλικά σας και 125 ml ζωμό κοτόπουλου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.