Νόστιμες πατάτες φούρνου με λεμόνι, σκόρδο και μουστάρδα
17 Δεκεμβρίου 2015
Συστατικά
1/2 κιλό πατάτες baby
2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες ή ψιλοκομμένες
2 κ. σ. μουστάρδα (mild)
4 κ. σ. χυμός λεμόνι (περίπου 1 λεμόνι)
1 κ. σ. ρίγανη
125 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τις πατάτες στη μέση. Βάζετε τις πατάτες σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί ή πυρέξ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε καλά με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 30-40 λεπτά.
Tip: Αν θέλετε να δώσετε μια επιπλέον γεύση στις πατάτες, προσθέστε στα υλικά σας και 125 ml ζωμό κοτόπουλου.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.