Πανεύκολες τρούφες με σοκολάτα και καφέ

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015
chocolate-truffles-5250-l.jpeg

 

  • 80 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 160 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
  • 60 – 8 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
  • Κακάο για την κάλυψη

Εκτέλεση: 

Κόβουμε τη σοκολάτα γάλακτος και τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τον καφέ σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τα μπισκότα ψιλοκομμένα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ανακατεύοντας κατά διαστήματα και στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο, τουλάχιστον δύο ώρες, για να σφίξει. Αφού σφίξει το μίγμα το βγάζουμε από το ψυγείο και φτιάχνουμε μικρές μπάλες, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας με βούτυρο. Βάζουμε τις μπάλες στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Ύστερα πασπαλίζουμε τις τρούφες με κακάο και τις απολαμβάνουμε.