COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κρύο ρύζι με σολομό και κολοκυθάκια


16 Ιουνίου 2016

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια ρύζι
  • 100 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 2 κολοκυθάκια
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Ρίγανη
  • Βασιλικό

Εκτέλεση: 

Πλένετε, κόβετε τα κολοκυθάκια και τα ψήνετε σε ένα τηγάνι με λίγο αλάτι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Μαγειρεύετε ξεχωριστά το ρύζι σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει al dente και το βάζετε σε μια σαλατιέρα μαζί με τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε τον καπνιστό σολομό, όσο ελαιόλαδο θέλετε, ρίγανη, βασιλικό και το χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το φαγητό στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το σερβίρετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.