#thecoolchef: Χοιρινό με κυδώνια

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016
arakas-img-9974.jpg

Υλικά

1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μερίδες

2 μεγάλα κυδώνια σε χοντρές φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

250 γρ κόκκινο κρασί

Ρίγανη

Θυμάρι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα  βάζω το βούτυρο να κάψει και σοτάρω τα κυδώνια μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αποσύρω από την φωτιά και τα αφήνω στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτω το χοιρινό 3-4 λεπτά να πάρει ωραίο χρωματάκι και ρίχνω τα κρεμμύδια, το σκόρδο και ανακατεύω για άλλα 2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και ελάχιστο νεράκι ως την μέση. Μπορώ να τα αφήσω στην κατσαρόλα ή να μεταφέρω σε γάστρα στον ξυλόφουρνο. δοκιμάζω αν είναι έτοιμο στα 40-50 λεπτά και προσθέτω τα κυδώνια και τα αφήνω αλλά 20 λεπτάκια χωρίς καπάκι μέχρι να μαγειρευτούν τα κυδώνια μας και να δέσει η σάλτσα μας.

Tips: Συνοδεύονται τέλεια με χωριάτικες χυλοπίτες ή λευκό ρύζι.

Καλή όρεξη