COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#thecoolchef: Ο σεφ Στέλιος Αρακάς μας φτιάχνει χαρουπόψωμο


ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

27 Ιανουαρίου 2017

bread1.jpg

Υλικά

500 γρ. αλεύρι σκληρό

200 γρ. χαρουπάλευρο

15 γρ. αλάτι ψιλό

25γρ. φρέσκια μαγιά

10 γρ ζάχαρη

50 ml ελαιόλαδο

450 ml νερό χλιαρό

20 γρ. μέλι

100 γρ καρύδια σπασμένα με το χέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα. Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά στο μίξερ με το γάντζο ή τα βάζουμε σε ένα μπολ. Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά σιγά το μείγμα μας. Αν χρησιμοποιήσουμε το  μίξερ το βάζουμε στην μεσαία ταχύτητα. Το ζυμάρι μας είναι έτοιμο όταν είναι λείο και δεν κολλάει. Λαδώνουμε με το χέρι μας ένα μπολ και το σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο φτιάχνουμε καρβελάκι ή λαδώνουμε 2 φόρμες κέικ και γεμίζουμε μέχρι την μέση και αφήνουμε άλλα 25 λεπτά. Ψήνουμε στους 180ο περίπου 45-50 λεπτά.

Καλή όρεξη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.