COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: H πιο χορταστική σαλάτα με κολοκυθάκι που έχετε φάει. Αλήθεια!


MADAME GINGER

5 Απριλίου 2017

kritharaki-me-kolokithakia.jpg

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 12 - 14 λεπτά Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά

Υλικά:
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτά καρέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές φέτες
χυμός από 1 λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά Φλωρίνης και αφήνουμε να μαριναριστούν όσο ετοιμάζουμε το κριθαράκι.

2) Βράζουμε το κριθαράκι al dente σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (για περίπου 12-14 λεπτά). Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε ελαφρώς κάτω από κρύο νερό και αφήνουμε να στεγνώσει για 10 λεπτά.

3) Ρίχνουμε το κριθαράκι στο μπολ με τα μαριναρισμένα λαχανικά, μαζί με τη φέτα και τα ¾ του βασιλικού. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

4) Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνιρισμένη με το φρέσκο βασιλικό που περίσσεψε.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.