COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: Τι κάνουμε με τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν


MADAME GINGER

17 Απριλίου 2017

avga-gemista.jpg

Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: - Χρόνος αναμονής: -

Υλικά:
6 βραστά αυγά (που περίσσεψαν από το Πάσχα)
2 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.γ. μαγιονέζα
1 ½ κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά), για το σερβίρισμα
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους, προσέχοντας να μην αλλοιώσουμε το σχήμα των ασπραδιών. Αφήνουμε τα ασπράδια στην άκρη, όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.

2) Βάζουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό και ομοιογενές μείγμα.

3) Υπάρχουν 2 τρόποι να γεμίσουμε τα αυγά. Ο πρώτος είναι να βάλουμε το μείγμα της γέμισης σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και να γεμίσουμε τις τρύπες στα ασπράδια. Ο δεύτερος και απλούστερος τρόπος είναι να τις γεμίσουμε με κουταλάκι του γλυκού.

4) Πασπαλίζουμε τα αυγά με καυτερή ή γλυκιά πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.