#madameginger: Η σαλάτα που θα τρώτε στις διακοπές σας

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017
salata-me-verikoka.jpg

Μερίδες: 4  Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά  Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά 
 

Υλικά για τη σαλάτα:
6 βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένο, με ξεχωρισμένα φύλλα
100 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
 

Υλικά για το dressing:
60 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι balsamico
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 
Άλλα υλικά:
ψωμί σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι, κατά προτίμηση φυσικό
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1) Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα βερίκοκα, για 3-5 λεπτά με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να καραμελώνουν ελαφρώς, αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
2) Ετοιμάζουμε το dressing. Βάζουμε σε μπολάκι το ελαιόλαδο, το balsamico, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε με πιρούνι ή σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.


 
3) Βάζουμε τις φέτες ψωμί σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις φρυγανίζουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν. 
 
4) Χοντροκόβουμε το μαρούλι και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ψητά βερίκοκα και τα φιστίκια και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και μοιράζουμε ομοιόμορφα σε πιάτα. 
 
5) Πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με flakes παρμεζάνας και σερβίρουμε τις σαλάτες, συνοδεύοντάς τες με τις φρυγανισμένες φέτες ψωμί.

 

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!