COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: H τάρτα που θα θέλετε να τρώτε μετά τη θάλασσα


MADAME GINGER

26 Ιουλίου 2017

edit-img-2903.jpg

Μερίδες: 6-8 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά για τη ζύμη:
90 γρ αλεύρι σκληρό
90 γρ αλεύρι μαλακό
90 γρ. αγελαδινό βούτυρο
1 κρόκο αυγού
40 γρ. νερό
3 γρ. αλάτι
3 γρ. ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση:
1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. γιαούρτι
150 γρ. φέτα
½ κ.γ. ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Σε μπολ βάζουμε τα άλευρα και το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να σβολιάσουν.

2) Ρίχνουμε τον κρόκο. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

3) Στρώνουμε τις φέτες μελιτζάνας και ντομάτας σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

4) Ανοίγουμε την ζύμη και την τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα.

5) Τρυπάμε τον πάτο της τάρτας με πιρούνι και την ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC. Τη βγάζουμε απ’ το φούρνο.

6) Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη φέτα θρυμματισμένη και τη ρίγανη και απλώνουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα.

7) Από πάνω απλώνουμε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας και ντομάτας.

8) Ξαναβάζουμε την τάρτα στο φούρνο και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

9) Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.