Όταν πονάμε, όλοι θέλουμε ο πόνος να περάσει γρήγορα. Αλλά δεν περνάνε όλοι οι πόνοι με τον ίδιο τρόπο. Ο ψυχικός πόνος, για παράδειγμα, θέλει συμπαράσταση και στήριξη. Θέλει να τον μοιράζεσαι με ανθρώπους που είναι έτοιμοι να ακούσουν.
Η Γεωργία Χατζηιωαννίδη, από τη θέση της ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Περιστατικών Έμφυλης Βίας στη «ΔΙΟΤΙΜΑ», έρχεται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που πονούν και κάνει ό,τι περνάει από τον χέρι της για να τους ανακουφίσει.
Η δουλειά της εστιάζει στη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας κατά των γυναικών. Παρέχει στα θύματα υποστήριξη, εργαλεία και γνώσεις, ώστε να μπορέσουν να ξεφύγουν από το κακοποιητικό περιβάλλον και να απολαύσουν ξανά το πιο σημαντικό και πολύτιμο δικαίωμα που υπάρχει. Το δικαίωμα στη ζωή.
Όσο κι αν θέλει να μην επηρεάζεται, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Ακούει τις ιστορίες αυτών των γυναικών κι έχει μάθει να αναγνωρίζει και να μοιράζεται τον πόνο τους.
«Ο ανθρώπινος πόνος είναι μία θλίψη μέσα στην ψυχή. Η ανάμνηση κάποιου δυσάρεστου περιστατικού. Κάτι που μπορεί με τα χρόνια να "μαλακώνει" μέσα σου, αλλά που θα το θυμάσαι πάντα. Ίσως ένα ράγισμα μες στην ψυχή», λέει με τη σιγουριά ενός ανθρώπου που ξέρει τι σημαίνει πόνος.
Η καθημερινότητα της Γεωργίας είναι γεμάτη ευθύνες και εμπόδια που έχει μάθει να ξεπερνά χάρη στη δύναμη που κρύβει μέσα της. Υπάρχουν, όμως, και μέρες που δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά. Που οι σωματικοί πόνοι τη δυσκολεύουν. Τότε, ψάχνει για δυνατές λύσεις.