UPDATE

Η Ελίνα Τζένγκο στις 3 finalist για τον τίτλο της ανερχόμενης star του ευρωπαϊκού στίβου


JTeam

7 Οκτωβρίου 2022

Η Ελίνα Τζένγκο στις 3 finalist για τον τίτλο της ανερχόμενης star του ευρωπαϊκού στίβου
Στις 22 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η ανερχόμενη star του ευρωπαϊκού στίβου για το 2022 και στις 3 φιναλίστ βρίσκεται και η Ελίνα Τζένγκο

Οι επιτυχίες της νεαρής αθλήτριας, όχι μόνο μας έκαναν περήφανους αλλά την έχουν οδηγήσει και στην κορυφή της Ευρώπης, αφού είναι παρά πολύ πιθανόν να την δούμε με το τίτλο της καλύτερης ανερχόμενης σταρ, για τον ευρωπαϊκό στίβο το έτος 2022.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ακοντισμού ήταν ανάμεσα στις 10 υποψήφιες και σήμερα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις τρεις φιναλίστ. «Αντίπαλες» της Τζένγκο για τον τίτλο είναι δύο αθλήτριες του άλματος εις ύψους. Η Σέρβα, Αντζελίνα Τόπιτς, η οποία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου και η Εσθονή, Κάρμεν Μπρους, παγκόσμια πρωταθλήτρια του αγωνίσματος στην κατηγορία U20.

Nα σημειωθεί πως στο Μόναχο η Ελίνα Τζένγκο έγινε η νεαρότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης του ακοντισμού στην ιστορία της διοργάνωσης. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο χάρη στη βολή της στα 65,81 μ.- ξεπερνώντας το ρεκόρ της- λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 20 χρόνια της.


Η νικήτρια του τίτλου της ανερχόμενης σταρ για το 2022 θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ταλίν στις 22 Οκτωβρίου. Μαζί, θα ανακοινωθούν τα ονόματα του κορυφαίου και της κορυφαίας στην Ευρώπη για τη φετινή χρονιά, τίτλοι που διεκδικούν ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.