UPDATE

Από εδώ και στο εξής, κανένα φαγητό δεν πρόκειται να χαλάσει ξανά μέσα στο ψυγείο σου


JTeam

23 Δεκεμβρίου 2022

Από εδώ και στο εξής, κανένα φαγητό δεν πρόκειται να χαλάσει ξανά μέσα στο ψυγείο σου
Όχι άλλη σπατάλη φαγητού, όχι άλλη περιττή κατανάλωση ενέργειας, όχι άλλο food waste και eco-anxiety.

Με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, η περίφημη «eco-anxiety» ξαφνικά γίνεται μέρος της ζωής σου και πιάνεις τον εαυτό σου με ένα δυσάρεστο αίσθημα φόβου, ακόμα και με την παραμικρή και πιο τετριμμένη κίνηση μέσα στο σπίτι, όπως το να ανακυκλώσεις όλα όσα ανακυκλώνονται ή το να μη χρειαστεί να πετάξεις την παραμικρή ποσότητα φαγητού. Τώρα, δε, που έρχονται τα Χριστούγεννα και τα τραπέζια κάνουν την εμφάνισή τους το ένα μετά το άλλο, λίγο να ανατρέξεις στα προηγούμενα χρόνια, ξέρεις πόσα φαγητά και τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια λόγω των μεγάλων ποσοτήτων που παρασκευάζουμε για τους καλεσμένους μας. Όλα εκείνα τα leftovers που δεν μπορούμε ποτέ να υπολογίσουμε ακριβώς και δεν προλαβαίνουμε να καταναλώσουμε ούτε τις επόμενες μέρες των γιορτών. Ταυτίζεσαι;

Ενώ η ανάπτυξη και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης είναι επιθυμητές και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στο sustainability, το θέμα είναι να μπορούν να συμβαίνουν χωρίς ψυχολογικό κόστος για εσένα, κάτι που, ναι, είναι εφικτό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι οι κατάλληλες eco-friendly ηλεκτρικές συσκευές, με τις οποίες εσύ θα κάνεις το καλύτερο που μπορείς και, από εκεί και πέρα, εκείνες θα αναλαμβάνουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την προσπάθειά σου. Αυτές οι συσκευές υπάρχουν και ακούν στο όνομα Grundig.

Για τις συσκευές Grundig, η eco-friendly φιλοσοφία αποτελεί τον πυρήνα της δημιουργίας τους. Με τη βοήθειά τους, μπορείς να καταπολεμήσεις τη σπατάλη του φαγητού, διατηρώντας τα τρόφιμα φρέσκα για περισσότερο και, με αυτόν τον τρόπο, να αποφεύγεις το να τα πετάς στα σκουπίδια, γιατί δεν έχεις προλάβει να τα καταναλώσεις. Παράλληλα, μπορείς να μειώσεις αισθητά την ενέργεια που χρειάζεσαι για να μαγειρέψεις, βοηθώντας το περιβάλλον και εξοικονομώντας χρήματα.

Το ψυγείο που θα προσφέρει «μακροζωία» στα τρόφιμά σου

Jenny.Gr

Το ψυγείο αποτελεί πολύ βασικό μέρος της καθημερινότητας. Έχει αναλάβει το σημαντικό έργο της διατήρησης της φρεσκάδας των τροφών, για να μπορούν να αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό είτε ωμά είτε μαγειρεμένα, ειδικά σε μία περίοδο υπερκατανάλωσης και περισσευμάτων όπως αυτή των Χριστουγέννων.

Τα ψυγεία της Grundig μπορούν να φέρουν εις πέρας όλα τα παραπάνω χάρη στην τελευταία τεχνολογία με την οποία είναι εξοπλισμένα. Η λειτουργία IonFresh, για παράδειγμα, επιτρέπει στα τρόφιμά σου να παραμείνουν φρέσκα για πολύ περισσότερο, ενώ χάρη στα ιόντα της θα ξεχάσεις τις δυσάρεστες οσμές και τα βακτήρια που συχνά έκαναν την εμφάνισή τους. Η τεχνολογία Duo Cooling No Frost ενισχύει περαιτέρω την απομάκρυνση των οσμών και, παράλληλα, ελέγχει τα επίπεδα υγρασίας στον κάθε θάλαμο. Επιπλέον, η τεχνολογία FullFresh+, χάρη στις ειδικά σχεδιασμένες τρύπες αερισμού, τη βέλτιστη θερμοκρασία, την υγρασία, την ιδανική ροή αέρα και την ελάχιστη συμπύκνωση, δεν αφήνει τα φρούτα και τα λαχανικά σου να στεγνώσουν, με αποτέλεσμα να παραμένουν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα. Τέλος, λάβε υπόψιν σου ότι το σύστημα κυκλοφορίας αέρα AeroFresh βοηθάει και αυτό με τη σειρά του στη διατήρηση της φρεσκάδας των τροφίμων έως και 30% περισσότερο.

Τέρμα, λοιπόν, σε όλα εκείνα τα λαχανικά που ξεμένουν στη γωνία του συρταριού και δεν ανακαλύπτονται παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά. Όχι άλλα φρούτα που αρνείσαι πια να καταναλώσεις λόγω της αλλοίωσης στην όψη τους. Και, το πολύ σημαντικό, όχι άλλο food waste στον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο πλανήτη!

Ο φούρνος που θα αξιοποιήσει τον χρόνο μαγειρέματος στο έπακρο

Ο φούρνος ανήκει στις συσκευές του σπιτιού που καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια, εξ ου και πρέπει να αξιοποιείς στο έπακρο τον χρόνο που τον χρησιμοποιείς.

Αυτήν τη λογική έχουν υιοθετήσει οι φούρνοι της Grundig που σε βοηθούν να πεις «αντίο» στο food waste και να εξοικονομήσεις χρόνο, ενέργεια και, φυσικά, χρήματα. Οι φούρνοι της εταιρείας διαθέτουν την τεχνολογία Multiple flavors, η οποία ουσιαστικά σού δίνει τη δυνατότητα να μαγειρέψεις ταυτόχρονα όχι ένα, αλλά τρία φαγητά! Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της οριζόντιας κυκλοφορίας του αέρα σε κάθε επίπεδο, χωρίς να έχεις να φοβάσαι για ανάμειξη των γεύσεων ή των αρωμάτων του καθενός. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια που σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να φτιάξεις «άπειρα» πιάτα. Γιατί, για ποιον λόγο να βάζεις πρώτα τη γαλοπούλα και έπειτα το σουφλέ και τις πατάτες, αντί να τα βάλεις και τα τρία μαζί; Μεγάλη σπατάλη ενέργειας -και χρημάτων- χωρίς κανέναν απολύτως λόγο! Η τεχνολογία HotAero Pro σε διευκολύνει ακόμα περισσότερο, αφού ελαχιστοποιεί τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, την κατανέμει ομοιόμορφα και όλα τα φαγητά είναι ψημένα άψογα, δίχως καμένες γωνίες ή άψητο κέντρο, που σε κάνει να πετάς ποσότητες και να λειτουργείς περισσότερο τον φούρνο. Συν ότι η τεχνολογία Steam εξασφαλίζει υγιεινό φαγητό και εξαιρετική γεύση, καθώς διατηρεί περισσότερη υγρασία στα αρτοσκευάσματα και μειώνει τα επίπεδα λίπους στο κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά. Δηλαδή, πιο λαχταριστά πιάτα με λιγότερα επιβλαβή για τον οργανισμό στοιχεία και θερμίδες!


Τεράστια γκάμα προϊόντων Grundig μπορείς να βρεις στα 91 καταστήματα Κωτσόβολος σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στο kotsovolos.gr.