UPDATE

Πώς να τραβήξεις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την σημερινή Πανσέληνο


JTeam

1 Αυγούστου 2023

Πώς να τραβήξεις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την σημερινή Πανσέληνο
Pexels / Erik Mclean
Οι top συμβουλές από κορυφαίο φωτογράφο, για τις εντυπωσιακές Σεληνιακές λήψεις

Από σήμερα θα έχουμε στον Ουρανό το πρώτο «γεμάτο φεγγάρι του Αυγούστου». Πρόκειται για την πρώτη Πανσέληνο του μήνα, η οποία πραγματοποιείται σήμερα 1/08 στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Ονομάζεται και «φεγγάρι του Οξύρρυγχου», έχοντας πάρει το όνομα του, από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που τη συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, γνωστό και ως μουρούνα.

Προκείμενου να καταφέρεις να έχεις μια λήψη, από αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο, μοιραζόμαστε μαζί σου, τις καλύτερες συμβουλές του διάσημου φωτογράφου Andrew Fusek Peters. Ο Peters είναι φωτογράφος άγριας φύσης και τοπίου, το έργο του οποίου επικεντρώνεται κυρίως στο Shropshire του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει πουλήσει πάνω από 250 φωτογραφίες σε εθνικές εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων δύο που μπήκαν στο εξώφυλλο των Times.

Για τις σημερινές λήψεις συστήνει:

  • Εκμεταλλεύσου τα τοπία της πόλης

Παρότι o Peters αγαπά την άγρια ζωή και την φύση, η Πανσέληνος σε αστικό τοπίο έχει μια παραπάνω νοσταλγία. Μη διστάσετε να ανεβείτε σε ταράτσες, και βεράντες προκειμένου να βρείτε το σημείο, όπου φαίνεται πιο καθαρά η Σελήνη. Ο κανόνας «σωστό μέρος, σωστή στιγμή», είναι χρυσός όσο αφορά τις εικόνες.

  • Τράβηξε την εικόνα, όταν δεν θα υπάρχουν σύννεφα

Οι λήψεις φεγγαριού, είναι εξαρχής δύσκολες. Με θολό τοπίο ή σύννεφα, δεν θα έχετε ένα καθαρό αποτέλεσμα, όσο καλό εξοπλισμό και να έχετε. Περιμένετε να καθαρίσει ο ουρανός, και η ατμόσφαιρα, για ένα πιο σωστό, καθαρό και εντυπωσιακό κλικ.

  • Τράβα όσο πιο σταθερά μπορείς

Η απόσταση δημιουργεί ήδη θολές γραμμές και «θορύβους» στην εικόνα. Και ένα χέρι που τρέμει, κάνει την όλη κατάσταση ακόμη πιο θολή. Επομένως τραβάμε πάντα με τα δυο χέρια, κρατάμε ανάσα και προσπαθούμε για όσο πιο σταθερό κλικ γίνεται. Ιδανικά στηρίξτε και τους αγκώνες σας, σε ένα stand ή έπιπλο.

  • Σωστός εξοπλισμός

Φυσικά, όση προσπάθεια και αν κάνουμε, ο κατάλληλος εξοπλισμός κάνει την διαφορά. Για Σεληνιακές λήψεις, ο διάσημος φωτογράφος συστήνει φακούς των 300mm και διαστάσεων, MC-20.