UPDATE

Οι πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για αξέχαστες εμπειρίες


Ερασμία Αρβανιτά

18 Νοεμβρίου 2023

Οι πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για αξέχαστες εμπειρίες
Instagram/ Skansen
Ας είμαστε ειλικρινείς, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων 

Ας είμαστε ειλικρινείς, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι σε μια από τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης.

Από τη Γερμανία, την Ελβετία μέχρι και τη Γαλλία, δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς έναν πολυπόθητο προορισμό που να μη διοργανώνει μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά.

Στην πραγματικότητα, ορισμένες έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς, που πλέον είναι από μόνες τους τουριστικά αξιοθέατα.

Η Wiener Christkindlmarkt στη Βιέννη

Μπορεί να υπάρχουν περίπου 20 χριστουγεννιάτικες αγορές στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, ωστόσο η Wiener Christkindlmarkt ή Rathausplatz ξεχωρίζει εδώ και πολλά χρόνια για τις παραδοσιακές εκδηλώσεις της.

Τάρανδοι, ρόδα λούνα παρκ, φάντη και φυσικά το Δέντρο των Καρδιών, συμπυκνώνουν φανταστικά το εορταστικό πνεύμα. Εκεί θα βρεις επίσης πολλούς πάγκους που προσφέρουν νόστιμες λιχουδιές, όπως αυστριακά λουκάνικα και μπισκότα gingerbread.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο

Είναι μια από τις παλαιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης και προσελκύει πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Στην αγορά στο Στρασβούργο θα βρεις εκατοντάδες ξύλινους πάγκους που πωλούν τα πάντα, από διακοσμητικά και δώρα μέχρι τοπικό αλσατικό κρασί.

Η Place Klebe είναι ίσως το πιο δημοφιλές σημείο της χάρη στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αν περιπλανηθείς λίγο στα στενά σοκάκια της πόλης, θα απολαύσεις μαγικά αξιοθέατα.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην παλιά πόλη της Πράγας

Αν θέλεις να αισθανθείς τη μαγεία των Χριστουγέννων, πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς την Πράγα. Η τσεχική πρωτεύουσα έχει πολλές αγορές, αλλά οι κυριότερες βρίσκονται στην πλατεία της Παλιάς Πόλης και στην πλατεία Wenceslas. Ευτυχώς, τα σημεία αυτά απέχουν μεταξύ τους μόνο λίγα λεπτά με τα πόδια, οπότε μπορείς εύκολα να τις επισκεφτείς την ίδια ημέρα.

Εκεί, οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ, αφού στην πλατεία της Παλιάς Πόλης θα συναντήσεις ακόμα και ζωντανές παραστάσεις και δημιουργικά εργαστήρια, ενώ στην πλατεία Wenceslas θα ανακαλύψεις τέλεια χειροποίητα δώρα και τοπικές λιχουδιές, όπως klobasa (τσέχικο λουκάνικο) και ζεστό κρασί.

Η αγορά στο πάρκο Tivoli στην Κοπεγχάγη

Φημολογείται ότι αποτέλεσε την έμπνευση για τη Disneyland. Αυτό το δανέζικο λούνα παρκ και κήπος αναψυχής είναι ένα εκθαμβωτικό μέρος για να επισκεφτείς οποιαδήποτε εεποχή του χρόνου, αλλά τα Χριστούγεννα, έχει κάτι το μαγικό. Με πάνω από 1.000 όμορφα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα να κοσμούν τους πανέμορφους κήπους, το συγκεκριμένο πάρκο είναι μια χειμερινή εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Η Gendarmenmarkt στο Βερολίνο

Το Βερολίνο φιλοξενεί μερικές από τις παλαιότερες και πιο επισκέψιμες χριστουγεννιάτικες αγορές, αλλά η Gendarmenmark είναι ίσως η πιο γνωστή. Βρίσκεται μεταξύ του Franzosischer Dom και του Deutscher Dom, και είναι ένας λαβύρινθος από ξύλινες καλύβες με Bratwurst, ζεστό κρασί και ψωμί με πιπερόριζα, μαζί με μοναδικά χριστουγεννιάτικα δώρα. Το βράδυ, μπορείς να απολαύσεις νυχτερινές συναυλίες με χορευτικές και μουσικές παραστάσεις.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βασιλεία

Η ατμόσφαιρα στην Ελβετία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, είναι απίστευτη και η αγορά της Βασιλείας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Χωρισμένη σε δύο διαφορετικά τμήματα στην Barfusserplatz και στην Munsterplatz, αποτελείται από πάνω από 150 υπέροχα διακοσμημένους πάγκους που πωλούν χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά, στολίδια και κεριά.

Στα οικογενειακά αξιοθέατα περιλαμβάνεται το χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο δάσος στην Munsterplatz με δραστηριότητες όπως η διακόσμηση μελόψωμου και κεριών, ένα εργαστήριο αστεριών και ένα εορταστικό τρένο.