UPDATE

Η PanArmonia και οι πρωτότυπες συνθέσεις τους, σε μια μαγευτική εμφάνιση στο Θέατρο Άλσος στις 23/11


JTeam

15 Νοεμβρίου 2023

Η PanArmonia και οι πρωτότυπες συνθέσεις τους, σε μια μαγευτική εμφάνιση στο Θέατρο Άλσος στις 23/11
Το συναρπαστικό μουσικό σύνολο έρχεται στο χειμερινό Θέατρο Άλσος

Στο φετινό Hautes Grecians για το 2023 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε την μουσική ομάδα Panarmonia, η οποία «έντυσε μουσικά» την έναρξη του μεγαλύτερου θεσμού Υψηλής Ραπτικής στη χώρα. Με επιβλητική συνοδεία κυμβάλων (gong) και ερμηνεύοντας Ορφικούς Ύμνους και το σύγχρονο ύμνο “Fly Higher” στα αγγλικά, τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, η Panarmonia κατάφερε να εντυπωσιάσει τους θεατές, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου του καταξιωμένου σχεδιαστή Δημήτρη Πέτρου.

Η Panarmonia, το μουσικό σύνολο που με τις πρωτότυπες συνθέσεις του έφερε την αναβίωση των Ορφικών Ύμνων στο HG2023, έρχεται αυτή τη φορά να συστήσει τα ελληνικά και ξενόγλωσσα τραγούδια του, στο κοινό της Αθήνας.

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, η PanArmonia έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στην μαγική σκηνή του Θέατρου “’Αλσος”, με 10 μουσικούς επί σκηνής, ανοίγοντας μια άλλη διάσταση στην ψυχαγωγία, μέσω της μουσικής αρμονίας.

Το ρεπερτόριο της PanArmonia είναι πολύπλευρο, έχοντας δημιουργήσει πάνω από 100 δικές της συνθέσεις τραγουδιών, αρχαίους και σύγχρονους ύμνους, ορχηστρικούς αυτοσχεδιασμούς, διασκευές αγαπημένων τραγουδιών, συνθέσεις για παιδιά, mantras κ.ά.

Έχοντας αφιερώσει μεγάλο μέρος της δράσης στη μελέτη των Ορφικών Ύμνων, η Panarmonia είχε μιλήσει στο JennyGr για την ψυχαγωγική λειτουργία και τη θεραπευτική τους ενέργεια στον άνθρωπο:

«Ο αρχαίος ελληνικός λόγος, χάρη στην μαθηματική φύση του, είναι χάρτης γεμάτος θησαυρούς, κώδικες, αναγραμματισμούς και έννοιες βαθιές που σε καθοδηγούν, καθώς κάθε συλλαβή και κάθε γράμμα, έχει αυτοτελές νόημα. Αυτός είναι και ο σκοπός μιας μελοποίησης του αρχαίου ιερού λόγου: να επαναφέρει στο Φως το Φως, την ενθύμηση της ρίζας, της ίδιας μας της ουσίας. Μελετώντας την Αρμονία και τον Λόγο, αλλάζει το φάσμα της συνειδητότητάς μας κι ανακαλύπτουμε ποιότητες λησμονημένες από τον χρόνο, αξίες και αρετές καλά κρυμμένες μέσα μας , που λίγο-λίγο αναδύονται μέσα από τον θαυμασμό. Αυτόν ακριβώς τον θαυμασμό προκαλεί η ποίηση της υψηλής κοσμοθέασης του Ορφέα. Οι Ορφικοί Ύμνοι υμνούν την Ωραιότητα και την Σοφία του Εκδηλωμένου Κόσμου, της Φύσης και των Δυνάμεων αυτής, με τον ωραιότερο λόγο που θα μπορούσε να αρθρώσει άνθρωπος επί γης. Εκεί, στο μυστήριο της κοσμογονίας, ο Ορφέας μας μυεί με 88 Θεϊκούς τρόπους στην ανάδειξη της τελειότητας, που είναι σε κάθε της εκδήλωση μοναδική, μα ποτέ ξέχωρη από το Όλον».

Jenny.Gr

Ύστερα από επιλεκτικές εμφανίσεις τα τελευταία δύο χρόνια στο εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία), την Πρεμιέρα της παρουσίασης 8 μελοποιημένων Ορφικών Ύμνων στο ευρύ κοινό, σε Όλυμπο, Δελφούς και Πάτρα και αφού ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο τις ηχογραφήσεις του νέου ξενόγλωσσου album της «Rays of Infinity», η PanArmonia επανασυστήνεται στο μουσικό κοινό της πρωτεύουσας με διάθεση ενωτική.

Η μουσική ομάδα PanArmonia (Παναρμόνια) προσμετρά 13 έτη συνεπούς και πολυποίκιλης μουσικής δραστηριότητας και γεννήθηκε από την αυθόρμητη επιθυμία να δοθεί μέσω της μουσικής έκφρασης, μια μορφή που να υπηρετεί πανανθρώπινες αξίες και να εκπέμπει θετικές συχνότητες.

Κλείστε το εισιτήριό σας τώρα, πατώντας εδώ