UPDATE

10 ιδανικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για solo travelling


Ερασμία Αρβανιτά

12 Δεκεμβρίου 2023

10 ιδανικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για solo travelling
Pexels/Matt Hardy
Αν θέλεις να κάνεις το πρώτο solo ταξίδι σου, να ξέρεις ότι οι ασφαλείς προορισμοί είναι πολλοί 

Κάποιες φορές δεν υπάρχει καλύτερη παρέα από τον ίδιο τον εαυτό σου. Γι’αυτό εκείνο το solo ταξίδι που σκέφτεσαι μήνες να κάνεις, αλλά κάτι σε κρατάει πίσω, ήρθε η στιγμή να το προγραμματίσεις. Με τους δικούς σου όρους.

Εξάλλου, τα οφέλη του να ταξιδεύεις μόνος/η είναι αμέτρητα. Εκτός από την ελευθερία που αισθάνεσαι, ικανοποιώντας τις δικές σου ανάγκες, μην ξεχνάς και ότι έρχεσαι πιο κοντά με τον εαυτό σου. Προφανώς, είναι κάτι αγχωτικό, αλλά υπάρχουν και μέρη που μπορείς να αισθανθείς μια μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ισλανδία

Jenny.Gr
Pexels/ Matt Hardy

H Ισλανδία είναι ένας παράδεισος για όσους αγαπούν την ύπαιθρο και την εξερεύνηση. Ηφαίστεια, ατελείωτη πεζοπορία, ιαματικά λουτρά και τα σχετικά, θα σε συναρπάσουν. Σε όλα αυτά μπορείς να προσθέσεις το ότι είναι η πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα για τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης. Αν σου αρέσει να ταξιδεύεις solo, ξέρεις που πρέπει να πας.

Νέα Ζηλανδία

H Nέα Ζηλανδία είναι η δεύτερη πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης. Η χώρα αποτελεί καταφύγιο για όσους αγαπούν τη φύση. Εκεί, μπορείς να κάνεις κρουαζιέρα στα φιόρδ, να εξερευνήσεις τα τροπικά δάση και τους καταρράκτες του Milford Sound ή να περπατήσεις μέρος (ή ολόκληρο) του Tongariro Alpine Crossing. Όλα αυτά μόνος/η, χωρίς ανησυχία.

Ελβετία

Jenny.Gr
Pexels/ Ricky Esquivel

H Ελβετία είναι γνωστή για την εκπληκτική ομορφιά της και ίσως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τη γνωρίσεις, εκτός από το τρένο. Αγόρασε ένα Swiss Travel Pass, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να μετακινηθείς απεριόριστα με τρένο, λεωφορείο και πλοίο, και ανακάλυψε την πανέμορφη Ελβετία.

Χιλή

Εκεί θα βρεις σίγουρα μια περιπέτεια που ταιριάζει στις προτιμήσεις σου. Οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ στη Χιλή. Μπορείς να εξερευνήσεις το Εθνικό Πάρκο Torres del Paine, να θαυμάσεις την ομορφιά της λίμνης San Rafael ή να κατασκηνώσεις κάτω από τον λαμπρό νυχτερινό ουρανό στην έρημο Atacama. Στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής, η περιπέτεια συναντά τον πολιτισμό, και η πόλη είναι εύκολο εξερευνηθεί με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Ισπανία

Μουσεία τέχνης, φοβερή αρχιτεκτονική, νόστιμο φαγητό, εκπληκτικές παραλίες, συναρπαστική νυχτερινή ζωή. Τι άλλος θες; Κλείσε άμεσα εισιτήριο. Στη Βαρκελώνη, θα λατρέψεις το Πάρκο Güell – αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι σχεδιασμένο από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί. Μια στάση στη Σαγράδα Φαμίλια, θα την κάνεις επίσης και μετά θα μεταβείς Μουσείο Πικάσο. Όταν σε πιάσει πείνα, πήγαινε στο Mercado de La Boqueria, την παλαιότερη αγορά της πόλης. Κοντά στη Βαρκελώνη θα βρεις επίσης την παραλία Ocata.

Ολλανδία

Jenny.Gr
Pexels/Chait Goli

Εάν δεν έχεις κάνει ακόμα το πρώτο solo ταξίδι σου, οι Κάτω Χώρες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αρχίσεις. Στο Άμστερνταμ, με τη χαλαρή και φιλική κουλτούρα, μπορείς να κάνεις ό,τι κάνουν οι ντόπιοι. Χωρίς να ανησυχείς. Αρχικά θα νοικιάσεις ποδήλατο. Μετά, οι στάσεις μπορεί να είναι στο Vondelpark, ένα δημοφιλές αστικό πάρκο ή στο Μουσείο Βαν Γκογκ. Επίσης, μια βόλτα στα γραφικά κανάλια, είναι απαραίτητη.

Δανία

Solo ταξίδι και Δανία, πηγαίνουν μαζί. Αρχικά, η Κοπεγχάγη είναι συγκλονιστική. Στη Nyhavn, την πιο πολύχρωμη γειτονιά, θα μαγευτείς από τα εμβληματικά ξύλινα πλοία της πόλης και τα πολύχρωμα αρχοντικά που πλαισιώνουν το κανάλι. Αν είσαι λάτρης του Σαίξπηρ, πέρασε και μια βόλτα από το Κάστρο του Κρόνμποργκ (βρίσκεται στα σύνορα της Δανίας με τη Σουηδία). Μετά, μπορείς να πάρεις το τρένο για το κοντινό Hillerød, όπου βρίσκεται το κάστρο Frederiksborg.

Ιαπωνία

Jenny.Gr
Pexels/Aleksandar Pasaric

Το Τόκιο είναι για πολλούς ένα ταξίδι ζωής. Ίσως και για σένα. Δεν πρόκειται να ξεμείνεις ποτέ από πράγματα που μπορείς να κάνεις εκεί. Ενδεικτικά, μπορείς να χαθείς στην εμπορική συνοικία Ginza, να επισκεφτείς τον ναό Sensō-ji, να φας ράμεν στο Ichiran Shibuya ή να κάνεις μια χαλαρή βόλτα σε έναν παραδοσιακό ιαπωνικό κήπο. Αν θέλεις να πάρεις μια «ανάσα» από τη φασαρία, πάρε κατεύθυνση προς το Κιότο, όπου την άνοιξη μπορείς – μεταξύ άλλων, να δεις και τις πανέμορφες ανθισμένες κερασιές.

Αυστραλία

Και η λίστα ολοκληρώνεται με την Αυστραλία. Μπορείς να ξεκινήσεις από το Σίδνεϊ, όπου θα περπατήσεις στο λιμάνι του Σίδνεϊ και θα εξερευνήσεις την παραλία Bondi Beach. Στη συνέχεια, κάνε μια βόλτα στη Μελβούρνη ή αν θέλεις να γνωρίσεις από κοντά το μεγαλείο της Αυστραλίας, ξεκίνησε μια νέα περιπέτεια στην Τασμανία, ένα μικρό νησί στα νότια της Αυστραλίας.