UPDATE

Καιρός: Νέα «ψυχρή εισβολή» την Παρασκευή - Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2023

Καιρός: Νέα «ψυχρή εισβολή» την Παρασκευή - Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα
Pexels
Ανοιξιάτικος σήμερα ο καιρός. Ξεκινάει από αύριο, Παρασκευή το κρύο

Ανοιξιάτικος θα είναι σήμερα, Πέμπτη (14/12) ο καιρός, με τις θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας να φτάνουν τους 24 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από αύριο «χαλάει» και οι θερμοκρασίες θα πέσουν.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο καιρός θα εμφανίσει σημάδια αλλαγών από σήμερα το βράδυ, ενώ την Παρασκευή θα είναι –κατά βάση– βροχερός με τοπικές καταιγίδες.

Ανάλογα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και στην Αθήνα, καθώς θα καταγραφούν βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Παρασκευής. Αντίστοιχα, το Σάββατο, ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος με χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές, όπως στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Στη σχετική του πρόγνωση, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος υπογραμμίζει πως στο Αιγαίο θα υπάρχουν τοπικά πολύ θυελλώδεις βοριάδες με απαγορευτικά απόπλου για τα πλοία και κρύο τσουχτερό, με μονοψήφιες τιμές ακόμα και το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Το κρύο θα είναι αισθητό και την Κυριακή, όταν και αναμένεται να πέσουν τόσο οι ελάχιστες όσο και οι μέγιστες θερμοκρασίες αλλά και τη Δευτέρα. Από Τρίτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και τις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα ο καιρός αναμένεται να είναι ήπιος με θερμοκρασίες στα κανονικά.

Διάβασε περισσότερα στο reader.gr