UPDATE

Σελίν Ντιόν: «Δεν έχει πια τον έλεγχο των μυών της», σύμφωνα με τη μεγαλύτερη αδελφή της


JTeam

19 Δεκεμβρίου 2023

Σελίν Ντιόν: «Δεν έχει πια τον έλεγχο των μυών της», σύμφωνα με τη μεγαλύτερη αδελφή της
Splash News
Πως εξελίσσεται η κατάσταση υγείας της Σελίν Ντιόν, σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση από την αδερφή της

Ένα πρόσωπο το οποίο έχει λείψει πολύ από τη διεθνή μουσική σκηνή, είναι η Σελίν Ντιόν, η οποία ανακοίνωσε πέρσι πως πάσχει από ένα σοβαρό νευρολογικό νόσημα, γνωστό και ως «σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου». Πρόκειται για μια ανίατη νόσο, αυτοάνοση, κατά την οποία τα νευρικά κύτταρα παρουσιάζουν σταδιακά βλάβη, με αποτέλεσμα το άτομο να μην μπορεί να κινηθεί.

Το σύνδρομο Stiff όπως αλλιώς ονομάζεται, παρουσιάζει και σπασμούς, ένα σύμπτωμα το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και λίγα χρόνια έντονα, την Σελίν Ντιόν, όπως είχε αποκαλύψει η ίδια. Η Σελίν μίλησε για την κατάσταση της υγείας της πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ανακοίνωσε πως θα αναγκαστεί να ακυρώσει την περιοδεία της. Η θέληση να επιστρέψει ξανά στην σκηνή είναι μεγάλη, έτσι άφησε να υπονοηθεί πως κάποια στιγμή, όταν το επιτρέψουν οι καταστάσεις θα επιστρέψει και πάλι στις συναυλίες. Κάτι τέτοιο όμως, φαίνεται να αποτελεί μακρινό σενάριο, μιας και η αδερφή της, η οποία συχνά δίνει μια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της Ντιόν, δεν ήταν και ιδιαίτερα αισιόδοξη.

«Εργάζεται σκληρά, αλλά δεν έχει τον έλεγχο των μυών της. Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά είναι ότι ήταν πάντα πειθαρχημένη», δήλωσε η Κλοντέτ στο 7 Jours.

Jenny.Gr
Splash News

Και συνέχισε: «Είναι αλήθεια ότι και στα δικά μας όνειρα και στα δικά της ο στόχος είναι να επιστρέψει στη σκηνή. Με ποια ιδιότητα; Δεν ξέρω». «Οι φωνητικές χορδές είναι μύες και η καρδιά είναι επίσης ένας μυς. Επειδή πρόκειται για μία στο εκατομμύριο περιπτώσεις, οι επιστήμονες δεν έχουν κάνει τόσο μεγάλη έρευνα, επειδή δεν επηρεάζει πολλούς ανθρώπους».

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της οικογένειας της Σελίν Ντιόν, Fondation Maman Dion, έχει κατακλυστεί από μηνύματα υποστήριξης προς τη σταρ. Η Κλοντέτ δήλωσε: «Κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει την ελπίδα τους επειδή πρόκειται για μια ασθένεια που δεν είναι ευρέως γνωστή. Αν ξέρατε μόνο τον αριθμό των τηλεφωνημάτων που δέχεται το Ίδρυμα για τη Σελίν. Οι άνθρωποι μας λένε ότι την αγαπούν και προσεύχονται γι' αυτήν. Παίρνει τόσα πολλά μηνύματα, δώρα και ευλογημένους σταυρούς».

Jenny.Gr
Splash News

Η Κλοντέτ έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι, παρά το γεγονός πως συνεργάζονται με «τους κορυφαίους ερευνητές και γιατρούς στον τομέα», η κατάσταση της υγείας της Σελίν, δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η ίδια είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Le Journal de Montreal»: «Δεν μπορούμε να βρούμε κανένα φάρμακο που να λειτουργεί, αλλά το να έχουμε ελπίδα είναι σημαντικό».