UPDATE

Τα ταξίδια του Τζέιμς Μποντ σε ένα πρωτότυπο συλλεκτικό λεύκωμα


JTeam

15 Ιανουαρίου 2024

Τα ταξίδια του Τζέιμς Μποντ σε ένα πρωτότυπο συλλεκτικό λεύκωμα
© Assouline
Εμβληματικά μέρη από όλο τον κόσμο και σκηνές που άφησαν ιστορία στο βιβλίο «James Bond Destinations»

Λονδίνο, Τζαμάικα, Αμαζόνιος, Κέρκυρα. Εμβληματικά μέρη από όλο τον κόσμο και σκηνές που άφησαν ιστορία θα σε συναρπάσουν στο βιβλίο «James Bond Destinations» από τις εκδόσεις Assouline. Εκεί, ουσιαστικά μπορείς να βρεις όλες τις εμβληματικές τοποθεσίες των περιπετειών του Τζέιμς Μποντ, ο οποίος από το ντεμπούτο του στην ταινία «Dr. No» έγινε το κινηματογραφικό πρότυπο του κοσμογυρισμένου πράκτορα 007.

Από μοναστήρια στα Μετέωρα και μπαρόκ βενετσιάνικα παλάτια, μέχρι μαρμάρινα παλάτια στην Ινδία και αρχαίους αιγυπτιακούς ναούς, οι περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Δημιουργία του συγγραφέα και δημοσιογράφου, Ντάνιελ Πέμπρει, αυτός ο τόμος των σχεδόν 330 σελίδων, φιλοξενεί 233 εικονογραφήσεις και πρωτότυπες φωτογραφίες από τις περιπέτειές του. «Έπρεπε να βρούμε άγνωστα μέρη που δεν έχετε δει ή να σκεφτούμε να κάνουμε κάτι εντυπωσιακό σε μια διάσημη τοποθεσία, όπως την καταδίωξη στη Ρώμη, στην ταινία Spectre του 2015» ανέφερε ο παραγωγός Μάικλ Τζ. Γουίλσον.

«Οι τοποθεσίες δεν είναι μόνο όμορφες και λαμπερές. Είναι μέρη που προσφέρονται για φαντασιώσεις, εκείνα που κι εμείς λαχταρούμε να εξερευνήσουμε, ενώ γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε ποτέ να το κάνουμε όπως ο 007», τονίζει ο συγγραφέας στην εισαγωγή του βιβλίου. «Ο Μποντ ταξιδεύει σε μυστικές επιχειρήσεις με ιλιγγιωδώς υψηλό ρίσκο. Πρέπει να νικήσει τους εχθρούς, ενώ σώζει τον κόσμο και, ιδανικά, να μην θέσει σε κίνδυνο τα κοστούμια της Σάβιλ Ρόου», σημειώνει. «Οι υψηλών οκτανίων αποστολές του περιλαμβάνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακές τοποθεσίες που εγγυημένα προσφέρουν καθηλωτικό κινηματογράφο».

Σε μια εποχή που τα διεθνή ταξίδια ήταν για τους περισσότερους ανθρώπους μια πολυτέλεια, οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ έγιναν ουσιαστικά ένας τρόπος μέσω του οποίου ο κόσμος έβλεπε τη λαμπερή γοητεία διαφορετικών σημείων του πλανήτη. Έτσι, το λεύκωμα «James Bond Destinations» καλεί κάθε σινεφίλ και ταξιδιώτη να ξετυλίξει τον συναρπαστικό κόσμο του 007 από έναν μοναδικό φακό, εξερευνώντας προορισμούς που έχουν συναρπάσει το κοινό και καθορίζουν την κινηματογραφική υπεροχή για δεκαετίες. Με κάθε σελίδα, μπορείς να ταξιδέψεις σε έναν διαφορετικό κόσμο.