UPDATE

Χιονιάς «εξπρές»: Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική - Το διήμερο που θέλει προσοχή


JTeam

26 Ιανουαρίου 2024

Χιονιάς «εξπρές»: Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική - Το διήμερο που θέλει προσοχή
@Eurokinissi
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για χιονιά - εξπρές που θα πλήξει και την Αττική

Ο Ιανουάριος μάς αποχαιρετά με τσουχτερό κρύο και έναν χιονιά «εξπρές», σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, για τις τελευταίες ημέρες του μήνα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην τελευταία του ανάρτηση, κάνει λόγο για έναν χιονιά που «θα εμφανίζει και ένταση, κάτι σαν φωτοβολίδα» ενώ επισημαίνει ότι θα έρθει από την θάλασσα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «μπορεί το κρύο να κατεβαίνει από τη βόρεια - βορειοανατολική Ευρώπη, αν όμως αυτές οι πολικές αέριες μάζες δεν πάρουν από κάπου υγρασία, τότε θα μείνουν ξηρές προκαλώντας αυτό που λέμε ξερόκρυο».

  • Πότε κορυφώνεται η κακοκαιρία

Μάλιστα επισημαίνει ότι η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή (28/01) το μεσημέρι - απόγευμα ενώ στη μέγιστη έντασή του, θα φτάσει το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη «και από Τετάρτη θα αρχίσουμε να μιλάμε για περιορισμό του φαινομένου και εξασθένιση».

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, χιόνια θα δούμε και στην Αττική.

«Χιόνια θα δούμε και στο νομό Αττικής στη γύρω ορεινή ημιορεινή ζώνη αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα προς τα βόρεια τμήματα με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 300 - 400 περίπου μέτρα και πάνω, για τα βόρεια πάντα τμήματα.

Πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις ίσως παρατηρηθούν γενικότερα στο νομό ιδιαίτερα τις βραδινές και πρωινές ώρες όπου θα γενικεύεται η ψυχρή μεταφορά, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα συνοδεύονται και από χιονόστρωση.

Mε πληροφορίες από Reader.gr