UPDATE

Καιρός: Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα βρέξει σήμερα - Νέα αλλαγή από την Τρίτη


JTeam

15 Φεβρουαρίου 2024

Καιρός: Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα βρέξει σήμερα - Νέα αλλαγή από την Τρίτη
@Eurokinissi
Βροχές από σήμερα Πέμπτη (15/02) στην Αττική. Τι φαινόμενα αναμένονται από Τρίτη (20/02).

Βροχερό αναμένεται το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη (15/02) σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα αναμένονται νεφώσεις με βροχές στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Βοιωτία, στην Αττική, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, και στην Κρήτη. Τοπικές καταιγίδες αναμένονται στο νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι βροχές στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονες. Σταδική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται εώς τις βραδινές ώρες στις βορειότερες περιοχές, ωστόσο στην Κρήτη τα φαινόμενα θα διατηρηθούν.

  • O καιρός στην Αττική

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου, στην πρόγνωσή του, αναφέρει ότι στις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, οι Σποράδες και περιοχές κεντρονότια της Εύβοιας, το ανατολικό κομμάτι της Βοιωτίας και το ανατολικό και βόρειο κομμάτι της Αττικής, θα έχουν άστατο καιρό με αρκετές μπόρες.

Στην Αττική προς το απόγευμα τα σύννεφα θα γίνονται λιγότερα. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν αρκετά. Όσο πιο υψομετρικά βορειότερα και ορεινότερα στην Αττική, από το βράδυ και τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες, θα σημειωθούν βροχές.

Από το μεσημέρι θα «ηρεμήσει» ο καιρός και τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στις ανατολικές περιοχές και πιο τοπικά. Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι καλύτερος ενώ από Τρίτη (20/02) περιμένουμε περισσότερες συννεφιές και βροχές στο ανατολικό κομμάτι, στην ανατολική Πελοπόννησο μέχρι την Μακεδονία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, στην Αττική την Πέμπτη (15/02) περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται παροδικές και τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από Reader.gr