UPDATE

Ψήφισμα για Τέμπη: Στόχος οι 1 εκατ. υπογραφές - Πώς να συμμετάσχεις


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2024

Ψήφισμα για Τέμπη: Στόχος οι 1 εκατ. υπογραφές - Πώς να συμμετάσχεις
Eurokinissi
Ο ψηφιακός ακτιβισμός έχει νόημα. Δες πώς να στηρίξεις τον Σύλλογο Θυμάτων των Τεμπών και να υπογράψεις το αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας

Αυτήν τη στιγμή, η εκστρατεία «ΤΡΑΓΩΔΙΑ – ΤΕΜΠΗ 2023» από τη Μαρία Καρυστιανού έχει σχεδόν 600 χιλιάδες υπογραφές, με περισσότερους από 72 χιλιάδες συμπολίτες μας να έχουν ψηφίσει σήμερα. Στόχος, είναι να ασκήσει πίεση στη Βουλή ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης των Υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα με ποινική ευθύνη.

Όταν ξεκίνησε η εκστρατεία, στόχος ήταν οι 150.000 υπογραφές. Τώρα, θέλουμε να φτάσουμε στο ένα εκατομμύριο.

Έχουν νόημα αυτές οι υπογραφές, όμως; Θα έρθει κάποιο αποτέλεσμα; Γιατί, ναι, από το ίντερνετ όλοι μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε –έχει ρεαλιστικό όφελος η προσπάθειά μας; Ναι, είναι η απάντηση.

Ο ψηφιακός ακτιβισμός έχει δύναμη και το change.org έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτής της ψηφιακής επανάστασης. Οι online εκστρατείες δίνουν δύναμη στις φωνές μας, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου καθώς όσο μεγαλύτερο το κοινό, τόσο πιθανότερο είναι να ασχοληθούν με την εκάστοτε υπόθεση τα ΜΜΕ, ενώ λειτουργούν σαν ξεκάθαρη ένδειξη της κοινής γνώμης για βασικά ζητήματα. Υπογράφοντας σε μία εκστρατεία, δεν υποστηρίζεις απλώς τον σκοπό της –δηλώνεις ανοιχτά ότι περιμένεις να δεις την αλλαγή και μπορείς να κατευθύνεις τους λήπτες αποφάσεων ώστε να κάνουν τη διαφορά και, στο τέλος, ο σκοπός σου να νικήσει.

Για την υπόθεση των Τεμπών, συγκεκριμένα, μία υπογραφή στο change.org είναι το ελάχιστο βήμα από μεριάς μας, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Σύλλογο Θυμάτων και στην πρόεδρό του, Μαρία Καρυστιανού. Χάθηκαν 57 άνθρωποι, τους το χρωστάμε.

Πώς να συμμετάσχεις

  • Συμπληρώνεις το ονοματεπώνυμο και το email σου.
  • Επιλέγεις αν θέλεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από το change.org.
  • Μεταφέρεσαι σε μία σελίδα που θα σε ρωτήσει αν θέλεις να πραγματοποιήσεις κάποια δωρεά –μπορείς να το αρνηθείς. Αν αποφασίσεις να κάνεις δωρεά, καλό είναι να γνωρίζεις ότι δεν θα συνεισφέρεις οικονομικά στον σύλλογο των θυμάτων, αλλά στο ίδιο το change.org.

Στήριξε την εκστρατεία «ΤΡΑΓΩΔΙΑ – ΤΕΜΠΗ 2023» εδώ