UPDATE

«Dry Tripping»: Τα ταξίδια χωρίς αλκοόλ είναι η νέα τάση στον τουρισμό το 2024


JTeam

22 Φεβρουαρίου 2024

«Dry Tripping»: Τα ταξίδια χωρίς αλκοόλ είναι η νέα τάση στον τουρισμό το 2024
Unsplash/ Pinar Kucuk
Τέλος το αλκοόλ, μόνο mocktails

Για πολλά χρόνια, οι διακοπές για πολλούς από εμάς περιστρέφονταν γύρω από τη νυχτερινή ζωή και το hangover. Τώρα, μία νέα τάση, το «Dry Tripping» - μπορεί να το δεις και ως «sober travel» αλλάζει τα δεδομένα και επαναπροσδιορίζει τα ταξίδια. Ναι, μπορείς να διασκεδάσεις χωρίς να πίνεις συνέχεια ποτά. Και επίσης, μπορείς να ευχαριστήσεις για ακόμα μία φορά τους Gen Zers και τους Millenials, οι οποίοι βρίσκονται «πίσω» από τη δημοτικότητα αυτού του trend.

Ουσιαστικά, το «Dry Tripping» είναι η νέα τάση που ακολουθούν οι ταξιδιώτες, προσπαθώντας να αποφύγουν δραστηριότητες που εστιάζουν στην κατανάλωση αλκοόλ, με πολλούς εξ αυτών να δηλώνουν πως θα τους ενδιέφερε να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που προσφέρει εύκολα και άλλες επιλογές, όπως mocktails ή μπύρα χωρίς αλκοόλ. «Τα ταξίδια επιβαρύνουν το σώμα μας, από τις μακρινές διαδρομές μέχρι το τρομερό jet lag», δήλωσε στο BBC Travel η Βικτώρια Γουότερς, συνιδρύτρια της Dry Atlas, μιας εταιρείας που επικεντρώνεται στις εναλλακτικές λύσεις για το αλκοόλ - και το ποτό μπορεί σίγουρα να συμβάλει σε αυτή την επιβάρυνση.

Τα ψυχικά οφέλη από το «dry tripping»

Και επειδή τα κοινωνικά πρότυπα εξελίσσονται, το «dry tripping» δεν αλλάζει μόνο τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι άνθρωποι ταξιδεύουν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βγαίνουν ραντεβού ή παρευρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμους.

Jenny.Gr
Unsplash/Efecan Efe

Εκτός από τα σωματικά οφέλη, σύμφωνα με τη Βικτώρια Γουότερς υπάρχουν και ψυχολογικά οφέλη από τη διακοπή του αλκοόλ. «Όσο μεγαλύτερες είναι οι ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνονται – και εκτός ταξιδιών, και όσο πιο τακτική είναι η κατανάλωσή του, τόσο πιο πιθανό είναι ένα άτομο να αναπτύξει προσωρινά συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης».

Η Γερμανία ο κορυφαίος παραγωγός μη αλκοολούχων ποτών

Παρά το γεγονός πως η Γερμανία αποτελεί τον κορυφαίο παραγωγό μπύρας στην Ευρώπη, είναι και επίσης ο κορυφαίος παραγωγός μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο. Σύμφωνα με το Euronews, οι γερμανικοί αμπελώνες παρασκευάζουν κρασιά χωρίς αλκοόλ και ζυθοποιίες, όπως η Alpirsbacher Klosterbraeu, ενώ εξάγουν μη αλκοολούχα μπύρα σε περισσότερες από δώδεκα χώρες σε όλο τον κόσμο.