UPDATE

Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις στην Ελλάδα για LGBTQ+ singles


JTeam

22 Φεβρουαρίου 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις στην Ελλάδα για LGBTQ+ singles
Unsplash/ William Fonteneau
Τι έδειξε νέα μελέτη

Mία νέα, ενδιαφέρουσα μελέτη διεξήγαγε η Compare The Market AU, αποκαλύπτοντας ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για την LGBTQ+ κοινότητα. Η Ευρώπη είναι ένας δελεαστικός προορισμός για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες, μιας και όλο και περισσότερες χώρες αναγνωρίζουν δικαιώματα και προστασίες των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Μάλιστα, ορισμένες από αυτές τις χώρες έχουν ακμάζουσες ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητες και πραγματοποιούν εκδηλώσεις, όπως το Pride και άλλα πολιτιστικά events όλον τον χρόνο. Η Compare The Market AU, αναλύοντας έξι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού του ανύπαντρου πληθυσμού και του αριθμού των LGBTQ+ μπαρ και κλαμπ, κατέληξε στο ποιες είναι καλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για LGBTQ+ γνωριμίες.

Οι 5 καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για LGBTQ+ singles

Σύμφωνα με την έρευνα, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ κατατάσσονται στη πρώτη και δεύτερη θέση. Ενδεικτικά, στη νυχτερινή ζωή του Βερολίνου βρίσκει κανείς 14 κλαμπ και μπαρ LGBTQ+, ενώ το Άμστερνταμ, το οποίο νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2001, διαθέτει 16 LGBTQ+ μπαρ. Την πεντάδα, συμπληρώνουν το Ελσίνκι, το Λονδίνο, και οι Βρυξέλλες, με το Λονδίνο να διαθέτει τα περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ κλαμπ από τις χώρες που αναλύθηκαν.

Oι καλύτερες πόλεις στην Ελλάδα για LGBTQ+ singles

Πριν λίγες μέρες η Ελλάδα έγινε το πρώτο ορθόδοξο έθνος που νομιμοποίησε τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου και η 16η χώρα στην ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Σύμφωνα με τη μελέτη, η Κρήτη καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για LGBTQ+ γνωριμίες, φτάνοντας σε συνολικό σκορ 1.939, και έχοντας τα περισσότερα LGBTQ+ friendly club. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στις 40 πόλεις της λίστας, η Κρήτη βρίσκεται στην 23η θέση. Συνεχίζοντας, η Πάτρα καταλαμβάνει την 35η θέση, η Αθήνα την 36η θέση, και τέλος η Θεσσαλονίκη την 37η.