UPDATE

5 σειρές και ταινίες που σε κάνουν να θέλεις να ταξιδέψεις


JTeam

4 Απριλίου 2024

5 σειρές και ταινίες που σε κάνουν να θέλεις να ταξιδέψεις
Καμιά τους δεν είναι το Emily in Paris

Είναι μερικές φορές που κάτι βλέπεις και σκέφτεσαι ότι πρέπει κάπου να πας. Αυτό το «κάπου» μπορεί να είναι τα πάντα –από μία ολόκληρη χώρα μέχρι ένα χωριό κάπου μακριά, ενώ το «κάτι» συνήθως είναι σειρά ή ταινία.

Σίγουρα έχεις σκεφτεί τη ζωή σου σε ένα μέρος που είδες στην οθόνη. Σε φαντάστηκες στη Νέα Υόρκη, να πίνεις καφέ στο Central Perk ακριβώς όπως τα Φιλαράκια και ίσως στενοχωρήθηκες όταν έμαθες ότι αυτή η καφετέρια δεν υπήρξε ποτέ. Αναρωτήθηκες πώς θα ήταν να τα παρατήσεις όλα και να πας στο Βερολίνο, ξεκινώντας από το μηδέν, σαν την Έστι από το Unorthodox. Ίσως να περιμένεις ακόμη να έρθει το γράμμα σου και πας στο Hogwarts, όχι για να σπουδάσεις μαγεία αλλά για να δεις αυτά τα ανατριχιαστικά μέρη.

Παρακάτω, θα σου προτείνουμε 5 σειρές και ταινίες που θα σε κάνουν να θέλεις να κλείσεις εισιτήρια και να φύγεις επιτόπου –ίσως για πάντα, ίσως για πέντε μέρες, δεν έχει σημασία. Καμιά τους δεν είναι το Emily in Paris.

Eat, Pray, Love

Jenny.Gr

Υπάρχει μεγαλύτερο κλισέ; Σίγουρα όχι. Ωστόσο, βλέποντας την Τζούλια Ρόμπερτς να τα αφήνει όλα μετά από έναν χωρισμό και να προσπαθεί να βρει τον εαυτό της γυρίζοντας τον κόσμο, κάπως θέλεις να το κάνεις κι εσύ.

Call Me By Your Name

Jenny.Gr

Άσε την εξαιρετική σκηνοθεσία, άσε τα χρώματα, άσε την ιστορία, άσε τον Τίμοθι Σαλαμέ –άσε όλα αυτά και επικεντρώσου στα τοπία. Δεν θέλεις να σηκωθείς και να πας στην ιταλική επαρχία; Θέλεις. Έστω και για διακοπές.

Banshees of Inisherin

Jenny.Gr

Η ταινία που άξιζε το Oscar το 2023, σου γεννά την επιθυμία να πας στα χωριά της Ιρλανδίας. Η υπόθεση, δε, και η ατάκα «Ένα δάχτυλο από το αριστερό μου χέρι. Ένα δάχτυλο από το αριστερό μου χέρι. Και κάθε μέρα που με ενοχλείς, θα κόβω άλλο ένα και θα σου το δίνω μέχρι να το πάρεις χαμπάρι και να σταματήσεις. Ή μέχρι να μην έχω άλλα δάχτυλα», είναι από μόνες τους λόγοι να τη δεις.

Outlander

Jenny.Gr

Αυτή η σειρά σε πηγαίνει από τα Χάιλαντς της Σκωτίας μέχρι την Πράγα, κι από το κάστρο Doune στη Νότια Αφρική. Σε ταξιδεύει και στον χρόνο, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Unorthodox

Jenny.Gr

Το αναφέραμε στην αρχή, το λέμε και τώρα. Το Unorthodox δεν σου δείχνει ούτε τα ωραία μέρη του Βερολίνου, ούτε τίποτα. Σε κάνει, όμως, να αισθάνεσαι ότι είναι η πόλη που έχει χώρο για όλους και που, όντως, μπορείς να πας αύριο και κάπως να βρεις την άκρη σου.