UPDATE

Ο Τραμπ (που ήθελε να μπανάρει το TikTok) έκανε TikTok και έχει σχεδόν 5 εκατ. followers


Στεφανία Παπαδημητρίου

4 Ιουνίου 2024

Ο Τραμπ (που ήθελε να μπανάρει το TikTok) έκανε TikTok και έχει σχεδόν 5 εκατ. followers
Δεν είναι αστείο και εμείς δεν είμαστε έτοιμοι

Θα ήταν ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να μπούμε στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ για μία μέρα. Εκτός του ότι θα αισθανόμασταν καλύτερα για τον εαυτό μας, θα μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς σκέφτεται αυτός ο άνθρωπος, τι έχει μέσα στο κεφάλι του πέρα από το προφανές. Πρώτα, κρίθηκε ένοχος για κακούργημα –συγκεκριμένα, για τη δωροδοκία της πρώην πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να μην αποκαλύψει ποτέ τη σχέση που είχε συνάψει μαζί της στη δεκαετία του ’00. Έπειτα, αποφάσισε να αγνοήσει την πραγματικότητα και να μην αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του. Αντί για αυτά, θέλει να γίνει TikToker.

Δεν είναι αστείο. Τέσσερα χρόνια αφότου προσπάθησε να μπανάρει το app στις ΗΠΑ, τώρα εμφανίζεται στο FYP μας. Μάλιστα, ανακοίνωσε το ντεμπούτο του στο TikTok πλάι στον Ντάνα Γουάιτ, τον πρόεδρο της UFC, μετά από ένα event ΜΜΑ.

Στο πρώτο του βίντεο, ο Τραμπ λέει πως είναι «τιμή» η παρουσία του στο app. Έχει ήδη 4,8 εκατομμύρια followers –δύο εκατομμύρια πάνω από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει TikTok μεν, για να τον βλέπουν οι νέοι, αλλά δηλώνει αντι-TikTokικός.

Και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, πάντως, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους περί πιθανού ελέγχου της εφαρμογής από την κινεζική κυβέρνηση.

@realdonaldtrump Launching my TikTok at @UFC ♬ original sound - President Donald J Trump

Κι εδώ έρχεται μία σημαντική ερώτηση: Εδώ που φτάσαμε, μήπως τελικά είναι καλή ιδέα να απαγορευτεί το TikTok στις ΗΠΑ;