UPDATE

Η έγκυος Ίσκρα Λόρενς περπάτησε με μαγιό σε επίδειξη μόδας και υπέστη fat shaming - Η αποστομωτική απάντησή της


JTeam

7 Ιουνίου 2024

Η έγκυος Ίσκρα Λόρενς περπάτησε με μαγιό σε επίδειξη μόδας και υπέστη fat shaming - Η αποστομωτική απάντησή της
SPLASH via Ideal Image
«Φανταστείτε να κάνει κάποιος body shaming σε έναν άγνωστο στο Internet»

Η Ίσκρα Λόρενς είναι μοντέλο από τη Μεγάλη Βρετανία. Εδώ και μερικά χρόνια, ως υπέρμαχος του body acceptance και του body positivity, τόσο μέσα από την παρουσία της στα fashion shows όσο και μέσα από τις δηλώσεις τις στα social media, επιχειρεί να μας στείλει το πιο απλό μήνυμα: ότι το να αγαπάμε το σώμα μας, είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας.

Η Ίσκρα Λόρενς, έγκυος για δεύτερη φορά, περπάτησε στην πασαρέλα του Miami Swim Week fashion και δέχτηκε έναν «καταιγισμό» αρνητικών σχολίων για τη φουσκωμένη από την εγκυμοσύνη κοιλιά της. «Φανταστείτε να κάνει κάποιος body shaming σε έναν άγνωστο στο Internet», έγραψε η ίδια σε ένα καρουσέλ φωτογραφιών που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο IG, με στιγμιότυπα από την Εβδομάδα Mόδας του Μαϊάμι.

«Εδώ είμαι 6 μηνών έγκυος, περπατώντας στην Εβδομάδα Μόδας του Μαϊάμι, πιο περήφανη από το σώμα μου από ποτέ», έγραψε στη δεύτερη φωτογραφία του καρουσέλ. Σε όλες τις φωτογραφίες της, υπάρχουν και screenshots με αρνητικά σχόλια, σχόλια γεμάτα κακία, σχόλια από αγνώστους προς μια γυναίκα που δεν γνωρίζουν.

Στη λεζάντα της δημοσίευσής της, το μοντέλο έγραψε: «Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν έτει 2024 (και με όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο) το body shaming σε μια έγκυο γυναίκα, είναι ο τρόπος που κάποιοι επιλέγουν για να γεμίσουν τον χρόνο τους». Στο post, υπάρχει η τοποθεσία «Troll Under the Bridge». Μέσα από τα εκατοντάδες εμμετικά σχόλια, πάντως, η Ίσκρα κατάφερε να βρει κάτι αισιόδοξο. «Θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα τρολ που ήταν τόσο εμμονικά μαζί μου και έκαναν προτεραιότητά τους να σχολιάσουν το "χοντρό" σώμα μου. Τόσο εντυπωσιακό που δεν έχεις τίποτα πιο σημαντικό για να κάνεις», είπε.

Η Ίσκαρ εδώ και χρόνια είναι «ανοιχτή» και ειλικρινής σχετικά με την εμπειρία της με τη σωματική δυσμορφία και τις διατροφικές διαταραχές. Μέσα από όλα τα ηχηρά μηνύματα που μοιράζεται, ελπίζει, ότι θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε κάποι στιγμή, ότι η αξία μας καθορίζεται μόνο από εμάς τους ίδιους.