UPDATE

Η ευρωπαϊκή πόλη που μπορείς να εξερευνήσεις με τα πόδια - Στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας


JTeam

20 Ιουνίου 2024

Η ευρωπαϊκή πόλη που μπορείς να εξερευνήσεις με τα πόδια - Στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας
Unsplash
Μήπως να κλείσεις σε αυτή την πόλη το επόμενο ταξίδι σου;

Τα ταξίδια αποτελούν αγαπημένη μας συνήθεια και όταν ο προορισμός βρίσκεται στο εξωτερικό όλα αποκτούν μια επιπλέον μαγεία. Η αίσθηση να ανακαλύπτεις ένα καινούργιο μέρος, να επισκέπτεσαι δημοφιλή αξιοθέατα και να περιπλανιέσαι σε άγνωστα σοκάκια και πολυσύχναστους δρόμους, δοκιμάζοντας νέες γεύσεις, είναι μοναδική.

Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό - ακόμα και για να κάνουν μια ανάπαυλα ένα Σαββατοκύριακο - θα έχεις παρατηρήσει πως κάποιες πόλεις μπορείς να τις περπατήσεις εύκολα, ενώ κάποιες άλλες είναι πιο δύσβατες με πολλές ανηφόρες.

Jenny.Gr
Unsplash

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Insider Monkey», αποκάλυψε τις πέντε πόλεις του κόσμου που μπορείς να τις περπατήσεις εύκολα και να απολαύσεις το ταξίδι σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις μέσα μεταφοράς για τις μετακινήσεις σου στα δημοφιλή σημεία. Το πόρισμα βγήκε μετά από αναλύσεις τοποθεσιών, αποστάσεων και τους δείκτες εγκληματικότητας. Ακόμα, εξετάστηκε η ποιότητα του αέρα μέσω ειδικών δεδομένων.

Αυτή την ευρωπαϊκή πόλη μπορείς να την περπατήσεις από άκρη σε άκρη

Στην κορυφή της λίστας, λοιπόν, βρίσκεται η Φλωρεντία στην Ιταλία, μια πόλη που φημίζεται για την ιστορία, την τέχνη και την αρχιτεκτονική της, τα οποία ανακαλύπτεις σε κάθε βήμα σου. Η Φλωρεντία μπορεί να περπατηθεί από τη μια γωνιά της ως στην άλλη, εξερευνώντας το ιστορικό κέντρο της, με τους στενούς δρόμους. Οι καθεδρικοί ναοί, τα μουσεία, οι πλατείες βρίσκονται όλα σε κοντινή απόσταση, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση με τα πόδια.

Jenny.Gr
Unsplash

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Ρίγα, το Αμβούργο, το Πόρτο και η Μαδρίτη.

1.Φλωρεντία, Ιταλία
2.Ρίγα, Λετονία
3.Αμβούργο, Γερμανία
4.Πόρτο, Πορτογαλία
5.Μαδρίτη, Ισπανία