UPDATE

Rawdogging: Το απίστευτο, ταξιδιωτικό trend, που έχει κατακλύσει το TikTok


JTeam

28 Ιουνίου 2024

Rawdogging: Το απίστευτο, ταξιδιωτικό trend, που έχει κατακλύσει το TikTok
Unsplash/yousef alfuhigi
Το «Rawdogging», σου λέει ότι πρέπει να αντέξεις μια μεγάλη πτήση, χωρίς να κάνεις τίποτα

Επιβιβάζεσαι στο αεροπλάνο, βρίσκεις τη θέση σου, κάθεσαι αναπαυτικά, βάζεις τη ζώνη σου και λίγο μετά την απογείωση, βγάζεις τα ακουστικά σου για να χαλαρώσεις με την αγαπημένη σου μουσική από το Spotify. Μόλις βαρεθείς, πιάνεις και το βιβλίο που πήρες μαζί σου για να περάσεις ποιοτικά την ώρα (ή ώρες) που θα βρίσκεσαι στον αέρα. Κάπως έτσι, μοιάζει μια τυπική πτήση. Βασικά, έμοιαζε, γιατί το TikTok φέρνει στο προσκήνιο μια νέα ταξιδιωτική τάση.

Το «Rawdogging», σου λέει ότι πρέπει να αντέξεις μια μεγάλη πτήση, χωρίς κανένα ίχνος ψυχαγωγίας. Δεν θα ακούσεις μουσική, δεν θα δεις ταινία από το κινητό ή το iPad, δεν θα μιλήσεις με τον διπλανό σου. Α, δεν θα φας, επίσης. Γενικά, δεν θα κάνεις το παραμικρό, θα παραμείνεις σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της πτήσης και θα κοιτάς απλώς από το παράθυρο (εάν είσαι τυχερός και κάτσεις στη συγκεκριμένη θέση).

Πολλοί δημιουργοί περιεχομένου, έχουν αρχίσει να μοιράζονται βίντεο στο TikTok, όπου καταγράφουν τις προσπάθειες τους να αντέξουν σε μεγάλες πτήσεις, χωρίς κανένα ίχνος ψυχαγωγίας. Ένας χρήστης, με το όνομα @oiwudini έγραψε: «Μόλις έκανα μια πτήση 7 ωρών (το νέο προσωπικό ρεκόρ) χωρίς ακουστικά, χωρίς ταινία, χωρίς νερό, τίποτα». «Απίστευτο. Η δύναμη του μυαλού μου δεν έχει όρια», είπε.

@oiwudini 🧘🏻‍♂️ #fyp ♬ The Only Thing They Fear Is You - De8ed

Όπως καταλαβαίνεις, αυτή η τάση έχει προκαλέσει μια μικρή αναστάτωση στον διαδικτυακό κόσμο. Πολλοί, είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως αυτό το trend τους βοηθά να διαχειριστούν τον φόβο τους για τις πτήσεις, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν την πρακτική αυτή ως προσωπική πρόκληση. Πάντως, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας, έχουν τονίσει πως η ψυχική ανάπαυλα και αυτή η προσέγγιση κατά τη διάρκεια της πτήσης, μπορεί να προσφέρει τη μέγιστη χαλάρωση. «Ο εγκέφαλός μας είναι σαν σφουγγάρι», εξήγησε σε μια συνέντευξή του ο ψυχολόγος Δρ Σκοτ Μπι, από την Cleveland Clinic. «Μπορεί να απορροφήσει μόνο ορισμένες πληροφορίες πριν κορεστεί και μετά πρέπει να χαλαρώσει λίγο».

Τι λες, εσύ θα άντεχες;